Cantó va cobrar a través d'una societat els cobraments de Canal 9, amb el que hauria estalviat un 15% d'impostos

Entre 2001 i 2004 l’actor i polític de Ciutadans va pagar un 30% a través de la societat, en comptes del 45% que pagaria com a treballador

Guardar

Toni Cantó Canal 9
Toni Cantó Canal 9

El candidat a la presidència de la Generalitat per Ciutadans, Toni Cantó, va crear una societat que li va permetre pagar menys impostos entre 2002 i 2004. Coincideix, a més, amb el període -fins a 2003- que va presentar en l'antiga Canal 9 el programa 'Mira, Mira'. Segons ha revelat eldiario.es Comunitat Valenciana, la societat es deia Detle Produccions S.L., la qual no va tindre cap treballador ni va generar a penes despeses en el seu primer any, malgrat estar catalogada per a activitats de postproducció cinematogràfica, de vídeo i televisió.

La societat es va crear entre dos socis; Cantó, amb un 85%, i Purificació Hidalgo, amb un 15%. Durant aqueix primer any es reflecteixen els cobraments pel programa de Canal 9. La societat va ingressar per l'actor 140.084 euros, que es va traduir en, finalment 134.354 euros de benefici. Només va presentar 5.209 euros de despeses. És sobre aquests beneficis en els quals Cantó s'hauria estalviat un pagament major d'impostos.

Com detalla eldiario.es CV, la societat va pagar un 30% per aquests beneficis. Si Cantó haguera cobrat com a treballador, hauria d'haver pagat un 45%, la qual cosa suposa un estalvi de 15.000 euros.

Aquest periòdic assegura que la societat no té estructura, mitjans ni recursos materials per a desenvolupar l'activitat, com a marca la llei. L'any següent de la seua creació la societat ingressa 213.959 euros més, dels que 106.000 tornen a ser del programa 'Mira, Mira' de Canal 9. Aquests pagaments corresponen a 6 mesos, la qual cosa resulta en un sou de 25.000 euros mensuals, 6.000 per programa. Malgrat que enguany la societat declara 63.448€ en despeses de personal, no detalla treballadors contractats.

A la suma anterior de 2003, cal afegir 50.433 euros per "altres despeses d'explotació" no detallats. Finalment, l'exercici acaba amb 92.535 euros de benefici, dels quals de nou es va pagar un 30% i no un 45%. En 2004 la societat no va tindre activitat i en 2005 es va tancar.

El partit al qual va arribar Cantó després del seu pas per UPyD assegura passar un filtre a tots els seus candidats que revisa aquest tipus de societats. No obstant això, en estar aquesta extingida, no es va revisar. L'executiva de Ciutadans va assegurar, el gener de 2009 i després dels escàndols de Màxim Horta i Pedro Duque, que coneixia tota la informació fiscal relativa a Cantó i que tot estava en ordre.

L'actor i polític, que advoca pel tancament d'À Punt en catalogar-lo de "quiosquet", va ingressar grans sumes de diners de Canal 9 a través d'una societat. Segons l'informe de patrimoni de Cantó, l'actor és propietari d'un habitatge en Torrelodones, un pis a Oropesa, un immoble en Santa Eulàlia i una fina rústica amb casa de recent construcció a Las Palmas de Gran Canaria. És a més, com afig eldiario.es CV, administrador d'una societat mercantil de "compravenda d'immobles, neteja i espectacles", i una segona relacionada amb el món del teatre i el cinema.

Arxivat a:

Destacats