Cantó proposa un nou bo hostaleria per a evitar tancaments i incentivar el consum

Guardar

toni-canto
toni-canto

El líder de Cs en la Comunitat, Toni Cantó, ha proposat aquest dijous crear un bo hostaleria per a reactivar el consum en els bars i restaurants de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'injectar diners al sector, que millore la seua situació i "evitar el tancament de molts locals".

Després de reunir-se amb la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, ha avançat que Ciutadans negociarà amb el Consell la quantitat necessària per a la creació d'aquest bo, insistint que "ha de consistir en una ajuda directa i a fons perdut".

Cantó ha criticat que "per desgràcia, l'esquerra sempre ha tractat a l'hostaleria amb menyspreu, al·ludint que 'som un país de cambrers', però la realitat és que l'hostaleria és un sector clau en l'economia valenciana per a la creació de riquesa i ocupació".

També ha recordat que el seu partit ja va aconseguir un fons COVID de 76 milions d'euros per als sectors afectats per la pandèmia, en els pressupostos de la Generalitat per a 2021, unes ajudes que "han de posar-se en marxa de manera urgent". "Cs continuarà treballant per fer política útil amb mesures que milloren la situació dramàtica que estan vivint els valencians", ha garantit.

"El sector està desolat, per això en aquests moments cal adoptar totes les mesures necessàries per a salvar-lo", ha afegit la portaveu adjunta del grup 'taronja' en Les Corts, Ruth Merino.

Davant aquesta situació, Cs vol posar en marxa un pla de rescat que, a més del bo, contemple una altra sèrie de propostes consensuades amb els hostalers com la reducció o suspensió d'impostos i la flexibilització de préstecs. Recentment ja va defensar la idoneïtat de flexibilitzar els ERTO "tot el temps que siga necessari" i bonificar el cent per cent de les quotes a la Seguretat Social.

Arxivat a:

Destacats