Cantó proposa a Puig una baixada d'impostos a la classe treballadora que “suposarà un estalvi de 217 euros anuals per a cada valencià”

El síndic de Cs anuncia que la formació aconsegueix “la contractació de 750 sanitaris, crear 2.000 places en residències i un fons d'ajudes de 80 milions d'euros per als sectors afectats”

Guardar

20201126 Toni Cantó
20201126 Toni Cantó

El coordinador autonòmic de Ciutadans (Cs) en la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha plantejat al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que incloga en els pròxims pressupostos autonòmics una baixada d'impostos a la classe mitjana treballadora "que suposaria que cada valencià vera alleujada la seua càrrega fiscal en 217 euros anuals". Segons ha explicat Cantó, en llocs on governa Cs, com Andalusia, la baixada d'impostos ha augmentat la recaptació en 550 milions d'euros, mentre que l'increment fiscal que pretén el Botànic recaptarà, com a molt, 23 milions d'euros". "Hem demostrat que les mesures fiscals de Cs suposen recaptar entre 24 i 39 vegades més, què és millor?", ha manifestat.

Durant la sessió de control al president en el ple de les Corts, el síndic de Cs ha celebrat el "acord" aconseguit per a incloure en els pròxims comptes mesurats impulsades per la formació liberal com la contractació de 500 infermers i 250 professionals mèdics i la creació de dues mil places noves en residències de majors, així com poder comptar amb mil nous auxiliars i millores en les condicions salarials del sector". "A més, hem aconseguit un fons d'ajudes directes d'uns huitanta milions d'euros que es destinarà als autònoms i sectors més afectats per la pandèmia", ha afegit.

Cantó també ha anunciat la inversió de 3,5 milions d'euros en la creació d'un bo comercie per a activar el consum de proximitat i de huit milions d'euros per a l'hostaleria i l'oci nocturn i infantil; l'increment en dos milions d'euros per al bo turístic ja impulsat per Cs i la creació d'un bo descompte per a aprenentatge d'anglés en acadèmies dotat amb un milió d'euros.

Finalment, el síndic ha avançat que, "per primera vegada es farà una auditoria per a detectar despeses supèrflues en l'Administració" i que "per fi, els ports valencians podran reinvertir en les seues instal·lacions el quaranta per cent de la riquesa que generen". Cantó també ha recordat que "gràcies a Cs s'ha aconseguit duplicar el pressupost de l'Agència València de la Innovació, arribant als cinquanta milions d'euros per a un sector clau de futur".

Arxivat a:

Destacats