Cantó promet donar suport als pressupostos "sense cap complex" si el Botànic accepta el fons Covid i la baixada d'impostos

Guardar

fotonoticia_20201215111737_1920
fotonoticia_20201215111737_1920

El líder de Cs en la Comunitat, Toni Cantó, ha garantit aquest dimarts que Ciutadans donarà suport als pressupostos de la Generalitat de 2021 "sense cap complex" si els grups del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem) accepten finalment la creació d'un fons Covid de 76 milions en ajudes directes per a sectors afectats i una baixada d'impostos a les classes mitjanes i treballadores.

Es tracta de les seues principals condicions per a donar suport a les lleis de pressupostos i mesures fiscals o acompanyament, respectivament. El Botànic va rebutjar aquest dilluns el fons i fa dues setmanes la baixada d'impostos, encara que aquestes esmenes queden vives per al ple d'abans de Nadal, amb el que Cs torna a condicionar el seu 'sí' al fet que tiren avant.

Cantó, en declaracions a À Punt des de les Corts, ha advertit que el seu grup "ara mateix" no se sumaria als pressupostos si el Botànic no canvia de postura. "Si no tenim amarrada la baixada d'impostos, és obvi que votarem en contra", ha recalcat.

En tot cas, ha assegurat que el fons Covid era una esmena "pactada i redactada" conjuntament amb el Botànic, per la qual cosa a Cs li "va desconcertar moltíssim" la seua negativa d'aquest dilluns. Això demostra, al seu judici, que els tres partits "estan a coques", encara que creu que l'important és com acabarà.

Fins llavors, Cantó ha confiat que el Botànic done suport a aquest dimarts algunes de les seues esmenes "pactades", com la creació de 500 places d'infermeres i 250 de metges per a ajudar a les residències, un bo comercie i ajudes a l'educació com un bo anglés per a acadèmies i un reforç de l'FP i FP dual "mentre Vicent Marzà està a altres coses", ha dit en relació al conseller d'Educació, de Compromís.

També ha avançat que aquest mateix dimecres anirà "personalment a Madrid" a encarregar a l'AIReF l'estudi per a "veure quina sobra en l'administració valenciana perquè ha d'estrényer-se el cinturó". Aquest pla d'eficiència interna de la Generalitat era una altra de les esmenes de Cs que el Botànic va acceptar aquest dimarts en comissió.

SENSE DESCONFIANÇA

"Continuarem barallant dia a dia, fins al final. Nosaltres no hem fallat en res al tripartit, no hi ha cap raó perquè existisca desconfiança, al contrari", ha asseverat cridant a mantenir l'esperit del pacte de reconstrucció al qual es van sumar tots els grups excepte Vox.

El síndic 'taronja' ha sostingut que "el PP ha decidit no entrar a negociar i està més còmode en la posició de criticar i ventar al govern". "Li preguntaria a Eva Ortiz a qui ha ajudat en el moment més dramàtic de la Comunitat Valenciana", ha afirmat sobre la portaveu adjunta 'popular'.

I ha exclamat: "Tindré el cap alt i la consciència tranquil·la perquè hauré negociat dur patint contratemps, però al final m'hauré sentit útil. Les fotos m'importen poc, l'important és que el dia 23 arribem a un acord. Podré dir amb orgull que pertany a un partit que governa en la Diputació d'Alacant amb el PP, centrant-lo, i centrant els comptes més importants en un dels anys més dramàtics".

Arxivat a:

Destacats