Cantó planteja a Puig contractar 8.000 sanitaris i demana no apujar impostos per a donar suport als pressupostos

Es reunirà amb Mazón per a tractar l'accés de la Diputació al Fons de Cooperació: "No pot ser que els alacantins estiguen pitjor tractats"

Guardar

canto-medios
canto-medios

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, ha plantejat al president de la Generalitat, Ximo Puig, contractar 8.000 sanitaris i incorporar 5.000 places a l'any en residències de majors, una auditoria externa de l'administració pública, una inversió de 200 milions per a autònoms i una injecció de 50 milions a l'Agència Valenciana de la Innovació, a més de demanar-li no apujar impostos.

Aquests són les principals propostes que el síndic de Cs ha traslladat al president en la reunió que han mantingut aquest dilluns per a abordar la participació de la formació en els Pressupostos de la Generalitat, que ha considerat que han de ser uns comptes "de la reconstrucció". Cantó ha defensat la trobada perquè "la societat valenciana i la societat espanyola volen acords i no baralles".

En aquesta línia, ha agraït a Puig la "voluntat" de reunir-se amb ells i ha demanat que aquesta voluntat vinga amb "acords reals". "De pas, m'agradaria molt que els seus socis, tant Podem com Compromís, deixen de boicotejar aquest esperit de trobada d'acords i no de baralla que està sorgint entre el govern valencià i nosaltres", ha manifestat.

Respecte als impostos, Cantó ha manifestat que "encara no s'ha presentat una pujada" en la Comunitat Valenciana, però ha afirmat que "no es pot demanar un major esforç fiscal" a la ciutadania "tal com ho està passant". Per això, ha defensat que el Consell "no pressione" als valencians: "Som una de les comunitats més cares, i això no és bo en una situació com aquesta".

Igualment, ha manifestat que el Govern central "està preparant a la societat espanyola per a una pujada d'impostos", al que ha afirmat que el grup de Ciutadans en el Congrés "barallarà per a evitar-lo".

Els plantejaments de Cs inclouen també un "pla de xoc" per a la Sanitat, que es concreta a crear 4.000 places de metges i altres 4.000 d'infermers amb una inversió de 200 milions a l'any, així com incrementar en 5.000 a l'any les places en les residències. Cantó ha argumentat que la Comunitat està "molt per davall de la mitjana espanyola i europea" en aquesta matèria, per la qual cosa ha apostat per la col·laboració publicoprivada.

Igualment, ha demanat ampliar en 200 milions la línia d'ajuda a autònoms, destinar 50 milions a l'Agència Valenciana d'Innovació, i quant al turisme, convertir la Comunitat Valenciana en destí per a "instal·lar-se i treballar, a través d'incentius fiscals, digitalització, vertebració del territori i campanya de promoció internacional".

A més, demana un impuls a l'FP dual, un pla de digitalització per a solucionar els "problemes" d'alumnes per a connectar-se a classes online i el reforç de l'ensenyament d'anglés.

D'altra banda, ha demanat una auditoria externa de la Generalitat per a "avançar en l'eficiència i en l'aprimament de l'Administració". Per a Cantó, les polítiques públiques "han d'avaluar-se" i aquesta anàlisi serviria per a "veure quina sobra i quina mancada en l'administració valenciana".

REUNIÓ AMB MAZÓN

D'altra banda, el síndic també ha avançat que tractarà l'accés de la Diputació d'Alacant al Fons de Cooperació amb Puig, però també amb el president de la institució, Carlos Mazón, perquè "no pot ser que els alacantins estiguen pitjor tractats que els valencians i els castellonencs".

"Poden rebre els alacantins més recursos amb aquesta mesura? Sí. Llavors hem de dilucidar com fer-ho en Les Corts. No tenint accés a aqueix fons estan perdent recursos, creiem que el just és que estiguen igual tractats", ha manifestat.

En aquesta línia, Cantó ha reivindicat la "igualtat territorial" i ha afirmat: "No pot ser que el govern estiga parlant constantment d'infrafinançament de la Comunitat Valenciana i després tracte pitjor a unes províncies que a unes altres", ha manifestat.

VEU "EQUIVOCADA" LA REVERSIÓ DE TORREVIEJA

D'altra banda, respecte a la reversió de l'Hospital de Torrevieja, Cantó entén que és un "contracte que vencia", encara que considera que és una "decisió equivocada" perquè "estem en un moment en què no hi ha recursos per a construir col·legis, ni hospitals ni residències".

"Jo crec que l'eina perfecta per a una situació com aquesta és potenciar la col·laboració publicoprivada. Per desgràcia, sembla que el Botànic posa per davant la ideologia als fets, perquè ja hem vist a Alzira que la reversió l'única cosa que ha fet ha sigut empitjorar el servei".

Arxivat a:

Destacats