Cantó guanya les primàries i es postula com a opció enfront del suposat "pancatalanisme" de PSPV i Compromís

El candidat de Ciutadans ha sigut triat amb el 93% dels vots

Guardar

Toni Cantó Ciudadanos
Toni Cantó Ciudadanos

El candidat de Ciutadans (Cs) a la Presidència de la Generalitat Toni Cantó ha guanyat les primàries per a les pròximes eleccions autonòmiques amb un total de 671 vots, el 93%. Els altres cinc candidats s'han repartit el 7% restant.

Les primàries de la formació taronja per a triar al seu aspirant a president es van obrir el passat 18 de febrer i van rebre sis candidatures candidats, sense necessitat d'aportar avals.

Els resultats de la votació s'han conegut finalment aquest dissabte al matí, amb la majoria de vots (671) per a la candidatura de Cantó, detalla Cs Comunitat Valenciana en un comunicat.

Quan va anunciar la seua intenció de presentar-se, el passat 20 de gener en un acte a València al costat del líder de Cs, Albert Rivera, Toni Cantó va assegurar que la seua meta és "desallotjar del Palau de la Generalitat" al govern del Botànic.

"No tenim per què triar entre la corrupció i la mala gestió del Partit Popular i el pancatalanismo del 'PSC valencià' --en referència al PSPV-PSOE-- i de Compromís", va reivindicar, i va defensar la seua intenció de "canviar al tripartit i encapçalar el partit que mereix la Comunitat".

Fa unes setmanes, Cantó va posar fi a la seua etapa de diputat en el Congrés per València amb un "Viva Espanya" des de la tribuna del Ple: "Ha sigut un honor treballar amb la immensa majoria de vostés i servir al meu país des d'ací".

Toni Cantó va aterrar en la X Legislatura en la cambra baixa, la de la majoria absoluta de Marí Rajoy, però ho va fer de la mà del partit fundat per Rosa Díez, Unió Progrés i Democràcia (UPyD). Després d'eixir d'aquestes files es va passar a Ciutadans, on va ser cap de llista per València en les dues últimes cites electorals i aquesta legislatura ha arribat a presidir la Comissió de Qualitat Democràtica i contra la Corrupció.

Arxivat a:

Destacats