Cantó: "Els pressupostos d'ara són pegats i ficticis i espere que alguna vegada tinguem el que mereixem"

Guardar

canto
canto

El síndic de Cs, Toni Cantó, ha apuntat aquest dissabte, davant la possibilitat que el Consell prorrogue els pressupostos, que els comptes autonòmics són "ficticis" i "un pegat" i ha confiat que "els valencians tinguem alguna vegada els pressupostos que mereixem".

Cantó, després d'assistir a l'acte institucional amb motiu de la celebració de la festivitat de la Vírgen del Pilar, ha assenyalat sobre aquest tema que el Consell es "va inventar i va unflar" els pressupostos de 2019 i que Cs ja va avisar que "no eren suficients per al que necessiten els valencians, però sí per al catalanisme".

Sobre aquest tema, ha lamentat que el PP i PSOE "continuen mantenint privilegis fiscals d'unes comunitats sobre unes altres" i ha confiat que "alguna vegada tinguem pressupostos que mereixem".

D'altra banda, sobre els lliuraments a compte, ha indicat que és"una trista notícia veure com el PSC valencià utilitza institucions de manera partidista" i ha confiat que "tant de bo s'use aqueixos diners en serveis socials i no en subvencions a catalanistes i endollats".

Cantó ha felicitat així mateix els valencians i espanyols per aquest Dia de la Hispanitat i ha celebrat que "tenim una de les millors democràcies del món" i sobre aquest tema ha assenyalat que cal "transmetre el que té de bo la nostra cultura i llengua espanyola".

En aqueix sentit, ha reclamat que "els grups polítics han de mostrar, hui més que mai unió enfront del separatisme dogmàtic que persegueix la desobediència de la Constitució Espanyola i reafirmar el seu compromís amb els valors democràtics de l'Estat de dret".

D'igual manera, Cantó, en una Proposició No de Llei (PNL), ha demanat "el suport de la resta de grups parlamentaris per a instar al Consell, entre altres coses, a "condemnar tota mena d'actuacions violentes contra les llibertats públiques i seguretat dels ciutadans, com les succeïdes a Catalunya".

"Desgraciadament, el nostre país és víctima en l'actualitat d'exemples de projectes rupturistes i la societat espanyola presència de manera preocupant com a part de l'esfera política catalana encoratja a la desobediència constitucional", ha assenyalat Cantó, per a qui resulta "imprescindible" que el Parlament valencià es pronuncie sobre aquest tema i "rebutge la vulneració del dret a la llibertat dels ciutadans".

Per tot això, Cantó, a través d'aquesta PNL, ha proposat als grups de l'arc parlamentari valencià "donar suport a les forces i cossos de seguretat de l'Estat i a tots els funcionaris que garanteixen la seguretat, drets i llibertats dels ciutadans" així com "rebutjar qualsevol mena d'acord polític o resolució que es trobe al marge de la Constitució".

Destacats