Cantó demana a Puig mesures sanitàries i un pla de rescat econòmic per a fer front a la segona ona de la pandèmia

Guardar

IMG_6913
IMG_6913

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Toni Cantó, ha reclamat al president de la Generalitat, Ximo Puig, mesures sanitàries, com l'augment de les proves *PCR o la contractació de personal, i un pla de rescat econòmic per a fer front a la segona ona del coronavirus.

En la sessió de control al cap del Consell, Cantó ha preguntat pels criteris científics per a sol·licitar noves restriccions i per si l'Executiu valencià preveu aprovar mesures de suport als sectors econòmics més afectats. A més, ha advocat per "recuperar l'esperit dels pactes de la reconstrucció per a treballar junts i trobar solucions a la dramàtica solució".

El líder de Ciutadans ha lamentat que les xifres de contagi "s'han disparat" però les "armes per a lluitar contra el coronavirus no han millorat". Sobre aquest tema, ha proposat crear noves places per a ampliar la plantilla de professionals sanitaris i assignar algunes d'elles a les residències d'ancians, augmentar el nombre de rastrejadors i realitzar més proves PCR. Cantó ha criticat que a la Comunitat Valenciana es duen a terme 190 proves per cada 1.000 habitants, mentre en la Comunitat de Madrid es fan 318 per cada 1.000 habitants.

Quant a l'economia, ha defensat "crear plans de suport específics" per al turisme, l'hostaleria o el comerç, sectors molt damnificats per les mesures restrictives. A més, ha recordat que, entre les condicions de Ciutadans per als pressupostos, estan la creació d'una partida de 200 milions d'euros per als autònoms i de 50 milions a l'Agència Valenciana de la Innovació i la posada en marxa d'una setmana blava per a escolars. Finalment, Cantó ha rebutjat la pujada d'impostos i ha exigit que es duga a terme una avaluació de l'Administració pública per a optimitzar els recursos.

Arxivat a:

Destacats