Cantó deixa Ciutadans i la seua acta de diputat en Les Corts

Així mateix, ha demanat el cessament de l'actual Executiva nacional, amb Inés Arrimadas al capdavant

Guardar

Xisco-Navarro_Valencia-Extra_Toni-Canto-1
Xisco-Navarro_Valencia-Extra_Toni-Canto-1

El coordinador autonòmic de Ciutadans en la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha anunciat que deixa el seu càrrec en l'Executiva del partit i dimiteix de la seua acta de diputat en Les Corts. Així ho ha anunciat després de la reunió de l'Executiva de Ciutadans enfront dels mitjans de comunicació.

El també actor ha demanat a Ciutadans confluir al costat del PP en una candidatura única a Madrid i votar pel cessament de l'actual Executiva, després de la presentació d'una moció de censura en el govern autonòmic de Múrcia en la qual finalment tres membres del partit taronja han anunciat que no votaran a favor d'aquesta, per la qual cosa no tiraria avant. Cantó ha demanat, en aquest sentit, unificar el centredreta en la capital amb eixa única candidatura.

A més, el fins ara síndic de Ciutadans en Les Corts, ha deixat veure que deixa la política: "Només em plantege ara cridar al meu representant per a començar a treballar del meu -com a actor- d'ací a poc", ha comentat.

Inés Arrimadas, presidenta de Ciutadans, havia proposat aquest dilluns en la reunió de l'Executiva nacional del partit, ampliar el Comité Permanent amb nou membres més, entre ells Cantó, el vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín, i la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís.

RIVERA SÍ QUE VA SER "UN SENYOR"

Cantó ha aprofitat aquest anunci per a enviar "una salutació afectuosa" a tots els afiliats i càrrecs del partit que "es deixen la vida" i que no mereixen tindre a un partit que "no assumeix cap responsabilitat", i per a recordar a Albert Rivera, "que va donar una lliçó de com es comporta un senyor que sap el que és la política", una cosa de la qual, al seu judici, molts en el partit "no han pres nota".

Però també per a mostrar la seua preocupació per la situació oberta a Múrcia i en la Comunitat de Madrid. Sobre la primera ha dit esperar que s'acabe retirant la "ridícula" moció de censura contra el Govern de Fernando López-Miras (PP), que, al seu entendre, va ser "una mala idea" que s'ha dut a terme d'una forma "absolutament vergonyosa".

"Hi havia una altra manera de fer les coses, per exemple eixint del Govern", ha indicat Cantó, incidint en què qui no tinguera al cap les conseqüències que portaria la presentació d'aqueixa moció de censura al costat del PSOE "no ha d'estar en un lloc de rellevància en l'Executiva permanent".

I sobre la Comunitat de Madrid ha demanat al partit anar de la mà amb el PP a les eleccions autonòmiques del pròxim 4 de maig. "El centredreta no pot perdre la Comunitat de Madrid, és una cosa absolutament essencial", ha defensat Cantó, qui no obstant això sospita que en el partit no estan per la labor. "En qualsevol cas, amb qui no podem anar a Madrid és amb Ignacio Aguado, que és una de les raons fonamentals que s'haja trencat eixe Govern", ha resolt.

Crítiques i reconeixement de l'esquerra

Les respostes no han tardat a produir-se i hi ha hagut des de crítiques dures fins a un cert reconeixement per part de la seua oposició. És el cas del síndic del PSPV, Manolo Mata, que ha declarat que la seua dimissió suposa "la pèrdua d'un excel·lent parlamentari que somiava a arribar a liderar algun dia l'oposició". Això sí, ha aprofitat la notícia per a realçar que el Botànic és "un govern tranquil amb sis anys d'estabilitat i una majoria sòlida" en Les Corts.

Per part seua, Fran Ferri, síndic de Compromís en Les Corts, ha criticat el "lamentable espectacle de la dreta" en plena pandèmia i ha considerat que amb Toni Cantó, "es va un portaveu situat clarament en un discurs d'extrema dreta".

Així mateix, la síndica d'Unides Podem, Pilar Lima, ha considerat que la dimissió del portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, és "una demostració més de la desintegració" d'aquesta formació, que ha qualificat de "partit zombi". "Veurem com es recompon el grup parlamentari en la Comunitat Valenciana, sabent que la seua representació dista molt de la realitat si se celebraren eleccions ara", ha afegit.

Arxivat a:

Destacats