Cantó (Cs) enlletgeix el "pèssim exemple" del Govern amb Madrid i el PSPV lamenta la "ruptura del consens constitucional"

Guardar

canto-9octubre
canto-9octubre

El líder de Cs en la Comunitat, Toni Cantó, ha lamentat aquest divendres "el pèssim exemple de gestió que està donant el Govern amb la Comunitat de Madrid", mentre el portaveu del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, ha criticat que la postura del govern d'Ayuso suposa "la ruptura del consens constitucional".

Així ho han exposat als periodistes després de l'acte institucional pel 9 d'Octubre, dia dels valencians, a l'espera de la decisió del Govern sobre Madrid i de les negociacions d'aquesta comunitat per a evitar l'estat d'alarma.

Cantó ha denunciat aquesta situació quan perquè "sens dubte s'està demostrant que el Govern està actuant amb criteris polítics una vegada més, quan la societat vol a siguen epidemiològics i científics".

Per contra, el síndic 'taronja' ha demanat responsabilitat a Pedro Sánchez i ha assegurat que la Comunitat de Madrid --on governa el seu partit amb el PP-- "ja estava parant aqueixa ona (del virus), ho diuen totes les dades".

Del PSPV, Mata ha sostingut que "Madrid afronta una situació terrible i els madrilenys no mereixen que els dirigents els posen pedres en el camí". "Pluribus unum: només podem ser tots junts", ha reivindicat contra aquesta "ruptura del sentit comú i del que esperen els espanyols".

Ha rebutjat, això sí, que hi haja preocupació perquè els madrilenys acudisquen en massa a destins com la Comunitat durant aquest pont perquè "sempre han sigut benvinguts". De fet, ha recordat que Ayuso "els recomana que no vengen", per a ironitzar que "són molt lliures perquè la seua presidenta vol que ho siguen".

Però el síndic socialista ha demanat no "criminalitzar ni demonitzar al poble de Madrid, que bastant té amb els dirigents que tenen".

Arxivat a:

Destacats