Cantó creu que Cs ha d'aprendre del seu "fracàs"

Veu un "mal pacte" el preacord PSOE-Podem i acusa Sánchez de "trampós"

Guardar

canto-sobre-ciudadanos
canto-sobre-ciudadanos

El líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha defès aquest dimecres que Cs ha d'aprendre del seu "fracàs" en les eleccions generals i tornar a "concitar la confiança d'una majoria", per al que veu Inés Arrimadas com la successora "perfecta" del fins ara president nacional, Albert Rivera, després de la seua dimissió. "Estic convençut que el centre seguirà dictant el futur dels espanyols, per sort", ha asseverat.

Cantó ha descartat postular-se per al càrrec de Rivera i ha assegurat que està "a la disposició del partit" i que veu Arrimadas com "la persona ideal" i una candidata que concentra la "unanimitat total" dels 'taronges', així com un "recanvi de luxe" en el Congrés. "Però tots hem de fer-nos la pregunta de què vol Inés i posar-nos a la seua disposició", ha remarcat als periodistes en Les Corts.

Sobre la decisió de Rivera, ha reiterat que va donar "una gran lliçó personal i política" per la qual ell segueix "molt tocat", ja que ha recordat que és el seu "amic", que va entrar en política per ell i una persona a la qual aprecia i admira. Açò sí, ha cridat al fet que Cs mire al futur i aprenga dels seus "errors": "En ma vida, del que he après realment no és de les meues victòries, que hi ha moltes, sinó dels meus fracassos, que també hi ha diversos; i en això estem".

En aquest context, Cantó ha sostingut que Cs "encara" té "moltes coses bones", en un país "de centre" com Espanya on "el centre sempre ha convençut la majoria" i que "segueix necessitant un centre que pose fre a la corrupció i al nacionalisme". Ha garantit que el seu partit seguirà aquesta línia en les institucions on governa "per a 20 milions d'espanyols" gràcies a acords amb el PP i "no amb Vox".

Respecte a si el mal resultat de Cs és per haver-se escorat a la dreta, ha posat l'accent que "el populisme vé donat per la inoperància del bipartidisme PP-PSOE, que ha permès tantíssima corrupció i que els nacionalistes i separatistes acaparen l'actualitat". "Han fet que hi haja molta gent, a la qual entenc a vegades, molt cabrejada que opte per altres solucions", ha subratllat.

Arxivat a:

Destacats