Campanar, Ciutat Vella i Poblats Marítims, els districtes on més s'han disparat les queixes per la gestió municipal

El PP denuncia que es disparen en un any les queixes a l'Ajuntament per senyalització viària (80%) i tributació municipal (633%)

Guardar

La viceportaveu del Grup Municipal Popular María José Ferrer San Segundo
La viceportaveu del Grup Municipal Popular María José Ferrer San Segundo

Els districtes amb més reclamacions són Campanar (90), Ciutat Vella (71), Poblats Marítims (70), Extramurs (64) i Camins al Grau (61) amb els quals més queixes i suggeriments han presentat en l'últim mes, segons les dades que s'adonen hui en la Comissió municipal de Queixes i Suggeriments. I quant a barris, les queixes les encapçala també Campanar (67), seguits de Benicalap (41), Malva-rosa (37), Arrancapins (31) i Ciutat Jardí en Algirós (21).

La viceportaveu del Grup Municipal Popular María José Ferrer San Segundo, ha advertit que, segons l'últim Informe de Queixes, Reclamacions i Suggeriments, "les queixes dels veïns de la ciutat a l'Ajuntament de València s'han disparat interanualment, sobretot per senyalització viària (80,28%%) i tributació municipal (633,33%)".

I que "segueixen en el 'top' de les preocupacions i queixes dels veïns, les mateixes que són denunciades una vegada i una altra: neteja i fems, 158 en un mes; trànsit, senyalitzacions i incidències EMT, 138; lentitud i disconformitat amb l'actuació municipal, 84; falta de policia, 74; jardineria, 64; soroll i botellons, 52".

"Només aquestes àrees concentren 570 de 1.008 peticions, és a dir, quasi el 60% del total", ha revelat Ferrer San Segundo.

Aquestes són algunes de les dades recollides en l'últim Informe municipal, que comprén del 16 de novembre al 15 de desembre de 2021, del qual s'adonarà en la Comissió de Queixes i Suggeriments del pròxim dilluns.

Cal destacar que, com ha revelat la portaveu adjunta popular, "la falta d'aparcament segueix com a causa de preocupació dels veïns" i que "en l'últim any han augmentat més d'un 633% les queixes referides a Tributació-Sancions", el "que reflecteix el malestar ciutadà per la massiva pujada d'impostos i taxes municipals del Govern Compromís i PSPV, que no han baixat pesar de la greu crisi produïda per la pandèmia".

Són molt significatius també els increments interanuals corresponents a senyalització viària (80,28%), i rellevants així mateix les queixes de l'últim mes relatives a sots en calçada (59), enllumenat (54), clavegueram (24), Fundació Esportiva Municipal (20) i Padró (18).

El PP ha tornat, a més, a denunciar, que el govern municipal "continua maquillant com a 'suggeriments', totes les Reclamacions que entren per via telefònica o Web, que són quasi el 90% de les rebudes pel Consistori".

"Els veïns es preocupen cada vegada més per l'estat de la seua ciutat. Veuen una València bruta, insegura, abandonada als carrers o jardins, i embossada en trànsit o expedients. Però el pitjor és que la situació, en lloc de millorar, empitjora", ha lamentat Ferrer San Segundo.

"I si mes rere mes es repeteixen les reclamacions i focus de malestar, és perquè el govern municipal no els soluciona i s'agreugen els autèntics problemes dels veïns. Amb aquest govern apugen les queixes i impostos i descendeix l'eficàcia. Després de quasi 7 anys als comandaments, és evident que la gestió de Ribó-Compromís i PSPV-PSOE dona error, està esgotada i ha certificat el seu fracàs. València necessita canvi", ha conclòs Ferrer San Segundo.

Arxivat a:

Destacats