Camarero llança la marca 'Orgull de Comunitat' per a "visibilitzar i celebrar la diversitat"

El Benidorm Fest ha acollit la presentació d'aquest nou lema que servirà com a valor unificador en totes les campanyes que es realitzen durant la legislatura en matèria de diversitat

Guardar

Presentació de la marca 'Orgull de Comunitat' en el Benidorm Fest 2024
Presentació de la marca 'Orgull de Comunitat' en el Benidorm Fest 2024

"Orgull de Comunitat". Este és el lema que unificarà les campanyes relacionades amb la diversitat durant tota la legislatura de l'actual Consell. Així ho van presentar anit el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, en el marc de la gala final del Benidorm Fest.

En un acte organitzat amb motiu d'este festival que tria la cançó que representarà a Espanya en Eurovisión, en el qual també ha participat el president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, s'ha donat a conéixer este nou lema. Té com a objectiu posar en valor "l'orgull de pertànyer a una comunitat moderna, diversa i tolerant que respecta i valora les diferents orientacions i expressions sexuals presents en la societat".

La vicepresidenta segona, Susana Camarero, ha reiterat el compromís de tot el Consell "en la defensa i el respecte de totes les persones, a combatre prejudicis basats en l'orientació sexual i a treballar per a crear un ambient inclusiu i segur on totes les persones se senten acceptades i respectades".

"Fer diversa la diversitat apostant pel foment de la inclusió, el respecte i la igualtat, per la lluita contra la discriminació i delictes d'odi, sense fer un pas arrere en la defensa dels drets de les persones LGTBIQ+, però també per promocionar en la Comunitat Valenciana la diversitat en tots els seus vessants" ha afegit.

Camarero ha mostrat la seua satisfacció perquè siga a Benidorm, precisament, on es presente 'Orgull de Comunitat'. Es tracta, ha assenyalat, d'una ciutat "oberta a totes les nacions, a totes les cultures i a totes les edats i on la diversitat es convertix en un símbol de fortalesa per a la construcció d'una societat més justa i equitativa".

Accions previstes en matèria de diversitat

Dins de les accions previstes en esta àrea per al present any destaca, tal com ja va avançar en Fitur el president de la Generalitat, Carlos Mazón, la participació amb carrossa pròpia en les celebracions de l'Orgull de València, Madrid i Alacant.

En la promoció internacional, la Comunitat Valenciana comptarà amb un estand en l'espai 'Pink Corner' de la fira ITB de Berlín i estarà present en el dia de l'Orgull Gai a Brussel·les, Colònia, Hamburg o Manchester. A més, a més de realitzar un viatge per a agents i mitjans suïssos LGTBIQ+. En tots estos esdeveniments, es posarà en valor la celebració a València dels Gai Games en 2026.

Pressupost i serveis

La despesa pública prevista per a polítiques en matèria de diversitat d'este exercici s'incrementa un 2,4% en uns pressupostos "reals i transversals" basats en la col·laboració amb col·lectius i ens locals, ha explicat Camarero.

Entre altres actuacions, ha citat els programes per a la igualtat LGTBIQ+ que s'incrementen en un 50% fins a aconseguir els 330.000 euros, o les campanyes que fomenten la diversitat i la coordinació d'accions en esta àrea amb un augment del 121%, fins als 635.000 euros.

Respecte als servicis públics de la Generalitat, les oficines Orienta oferixen una atenció integral i global d'assessorament i suport a lesbianes, gais, persones trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI), els seus familiars i persones pròximes.

Este servici, que disposa d'una oficina en cadascuna de les províncies de la Comunitat Valenciana, compta amb professionals multidisciplinaris de l'àmbit social, psicològic i legal, amb experiència en la realitat LGTBI, que també oferixen informació i assessorament a professionals de diferents sectors que necessiten d'orientació especialitzada en l'àmbit del col·lectiu.

Comités provincials de diversitat

La vicepresidenta segona ha recordat també la constitució el mes de desembre passat de tres comités provincials de diversitat per a donar "més veu a totes les entitats i treballar les administracions de manera conjunta en la coordinació d'actuacions i esdeveniments relacionats amb la diversitat sexual".

La creació d'estes comissions, ha assenyalat, és el reflex de la "voluntat manifesta" de la Generalitat de constituir un òrgan de treball que "pose en valor la diversitat en la Comunitat Valenciana a través d'esdeveniments LGTBIQ+". Es tracta d'una iniciativa "innovadora" amb la qual es vol fixar "una línia comuna" en tots els aspectes relacionats amb la diversitat, de manera "transversal" i que compte amb la participació de tots els col·lectius implicats.

Estos tres comités, ha assegurat la vicepresidenta segona del Consell, "sumaran esforços i aniran de bracet" amb les entitats organitzadores d'esdeveniments com, per exemple, la celebració del Dia de l'Orgull.

Destacats