Camarero defén "un tractament equitatiu i imparcial, una resposta en termini raonable i un servici públic de qualitat"

Guardar

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero
La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha defés la imparcialitat i equitat per a oferir un servici publique destacat i ha destacat la necessitat d'executar polítiques públiques "des de la perspectiva de la bona administració i la qualitat institucional per a donar una resposta eficaç i en temps raonable a la ciutadania".

Susana Camarero ha participat en l'obertura de la jornada 'La defensa del dret fonamental a una bona administració', organitzada pel Síndic de Greuges a Alacant per a analitzar, de la mà d'experts, un canvi de paradigma en les relacions entre la ciutadania i les administracions públiques.

En la seua intervenció, la vicepresidenta segona ha assenyalat que el dret a una bona administració engloba, entre altres, el dret a "un tractament equitatiu i imparcial dels assumptes administratius i a una resposta en un termini raonable, així com a rebre servicis públics de qualitat".

En este sentit, ha reivindicat la labor del Síndic de Greuges "en la garantia d'estos drets i en la prevenció d'una mala administració a la Comunitat Valenciana", i ha assegurat que des de l'executiu de Carlos Mazón "creiem i practiquem la transparència i la col·laboració amb la sindicatura" per a garantir que els ciutadans "siguen tractats amb la deguda cura i diligència".

De la mateixa manera, ha recordat la "bona sintonia" que hi ha amb el Síndic de Greuges, Ángel Luna, i ha reiterat el seu "respecte cap a la institució i la voluntat de coordinar" les actuacions necessàries per a garantir a la ciutadania una resposta "àgil, pròxima i eficaç".

Respecte a este últim punt, la vicepresidenta segona ha destacat la importància de les recomanacions i propostes que realitza la sindicatura i la seua contribució a "millorar la situació, no solament de les persones que es queixen, sinó del conjunt dels ciutadans, que són els que de veritat importen i en els quals hem de centrar la nostra acció de govern".

En relació amb les estadístiques generals del Síndic de Greuges, de les quasi 4.000 queixes que tramita anualment, un 30 % són de matèries de la Vicepresidència Segona, principalment sobre dependència, renda valenciana d'inclusió, discapacitat o habitatge.

Estes xifres, s'ha compromés Camarero, "volem reduir-les durant esta legislatura treballant per a corregir les deficiències trobades i avançar en la garantia dels drets de les persones afectades".

Per a fer-ho, el Consell ha apostat per uns servicis "dotats adequadament" en els pressupostos d'enguany i que preveuen, de manera "rigorosa, seriosa i realista", un increment en les partides destinades a les persones més vulnerables.

Pla Simplifica

Atesa la recomanació del Síndic de Greuges de revisar i avaluar els procediments tècnics administratius actuals i al compromís de la Generalitat amb l'eficàcia, la simplificació i la rapidesa, s'està ultimant el Pla Simplifica com una estratègia "coordinada, única i coherent" per a agilitzar i reduir les càrregues administratives.

L'objectiu, ha assenyalat la vicepresidenta, és "impulsar l'eficiència administrativa des de diferents àmbits amb la finalitat de millorar la qualitat de la prestació del servici públic actual".

Finalment, ha agraït al Síndic de Greuges la celebració d'esta jornada per a conéixer les "aportacions i conclusions dels i les conferenciants i abordar en profunditat el contingut i abast del dret a la bona administració".

Arxivat a:

Destacats