Calvo: "Bonig només treia factures dels calaixos per a perdonar-li-les a amics i carregar-les als valencians"

Sol·licitaran un informe a l'Advocacia de la Generalitat sobre la "incompatibilitat de Bonig en la Fundació de la visita del Papa"

Guardar

calvo-pspv
calvo-pspv

El diputat socialista en Les Corts David Calvo ha criticat que "la presidenta del PP, Isabel Bonig, "només treia factures dels calaixos per a perdonar-li-les als seus amics i per a carregar-les als lloms dels valencians, com en el cas de la visita del Papa en 2006". "Sempre ha tingut problemes amb les factures", ha afegit.

El diputat autonòmic ha anunciat en roda de premsa que el PSPV-PSOE sol·licitarà un informe a l'Advocacia de la Generalitat sobre una "possible incompatibilitat de Bonig" perquè "va ser jutge i part en ser consellera delegada de Vaersa i al mateix temps consellera d'Infraestructures i Medi Ambient quan es va condonar el deute de la Fundació de la visita del Papa".

Calvo ha assenyalat que "no es pot subrogar a la Generalitat un deute d'un ens suposadament privat com la Fundació perquè la paguen tots els valencians i valencianes", ha recollit el PSPV en un comunicat.

De fet, el diputat socialista ha ressaltat que "Bonig, com a consellera delegada de Vaersa, va sol·licitar la subrogació del deute perquè passara de la Fundació a la Generalitat i després, com a consellera, va signar aqueixa sol·licitud ratificant la subrogació d'almenys 850.000 euros, uns 520.000 en dues factures i una altra de 330.000 de la qual ningú té el rastre d'on va anar a parar".

En aquest sentit, el diputat autonòmic ha assenyalat que "les escasses declaracions d'Isabel Bonig a la porta dels jutjats van ser totalment contradictòries amb els propis testimonis i amb els documents que està revelant la premsa". Per això, ha lamentat que en aquest cas de la visita del Papa "augmenten més les ombres que les llums quan hauria de ser tot el contrari".

Per a Calvo, la responsabilitat del PSPV-PSOE és "recobrar la dignitat i recuperar la reputació de totes i cadascuna de les institucions per les quals va passar el PP". "Els socialistes portem cinc anys desinfectant cadascun dels rastres que va deixar el PP en la nostra administració", ha defensat, al mateix temps que ha advertit: "no pararem i continuarem treballant per a arribar fins al final en aquest assumpte i molts altres".

De fet, ha insistit que la petició de l'informe d'advocacia que han anunciat aquest dissabte els socialistes s'uneix a la que van realitzar divendres passat des del grup parlamentari en exigir "tota la documentació a la conselleria d'Agricultura i Medi Ambient sobre la contractació i les factures del dispositiu per a la visita del Papa de 2006, així com les dues preguntes que van registrar també per a tindre tota la informació necessària".

Arxivat a:

Destacats