Caballero afirma que el pacte PP-Vox no està en perill i descarta un canvi en les regidories després del ple d'ahir

El portaveu del govern municipal, Juan Carlos Caballero, ha assegurat l'estabilitat de la coalició en l'Ajuntament davant l'abandó dels quatre edils de Vox del ple d'ahir

Guardar

El regidor i portaveu de l'executiu local, Juan Carlos Caballero
El regidor i portaveu de l'executiu local, Juan Carlos Caballero

"Un pacte de govern fort i sa". Així ha descrit Juan Carlos Caballero, portaveu del govern de l'Ajuntament de València, la coalició de PP i Vox que conforma l'actual Executiu municipal. En eixa mateixa línia, el portaveu ha descartat —responent a les preguntes dels mitjans de comunicació— que el pacte entre el Partit Popular i Vox estiga en perill després de la situació viscuda en el ple municipal corresponent al mes de març celebrat ahir.

"Tenim molt clar què és l'important per a este Ajuntament i és servir i fer polítics per als valencians i tornar a fer de València una ciutat oberta, dinàmica, emprenedora i amb potencial on la improvisació no marque les polítiques de la ciutat", ha afegit Caballero durant la compareixença.

En concret, els quatre regidors de Vox en l'Ajuntament de València, que a més tenen competències el govern municipal, van abandonar el ple d'ahir per la decisió de la primera edil de donar la paraula al portaveu 'popular' i del govern, Juan Carlos Caballero, per a respondre a la interpel·lació sobre València Activa que li va plantejar el PSPV-PSOE i no al titular d'eixe departament i portaveu de Vox, Juanma Badenas. I, com a conseqüència, Catalá va haver de parar la sessió plenària que es va reprendre 20 minutos més tard.

Los asientos de Vox en el pleno del Ayuntamiento de València vacíos tras abandonar sus ediles la sesión y de una de las representantes de este partido saliendo de la sala. Imagen: Compromís
Els seients de Vox en el ple de l'Ajuntament de València buits després d'abandonar els seus edils la sessió i d'una de les representants d'este partit eixint de la sala. Imatge: Compromís

La portaveu socialista, Sandra Gómez, es va dirigir a Catalá per a preguntar-li sobre la modificació de l'articulat dels Estatuts de la Fundació València Activa, pel que fa al foment de l'ocupació femenina i per a parlar del de totes les persones i no solament del d'esta part de la població. Va ser en eixe moment quan l'alcaldessa va designar a Caballero, portaveu municipal, per a respondre a esta qüestió.

En eixe moment, Badenas, segon tinent d'alcalde, va expressar que volia intervindre en eixe punt atès que era ell, com a responsable d'Ocupació i Formació i de València Activa, el que tenia la informació sobre este tema. No obstant això, María José Catalá, com a alcaldessa i presidenta del ple, va decidir que a la interpel·lació dels socialistes responguera el portaveu del PP i del govern i no el regidor de Vox. Davant la insistència de Juanma Badenas, la primera edil li va traslladar que la pregunta estava dirigida a ella i que ella decidia qui la contestava.

Després d'això, els quatre representants de Vox van optar per abandonar la sala a la qual van tornar 20 minutos després. Per la seua banda, Badenas ha defensat la decisió d'abandonar el ple, en considerar que Catalá li va retirar la paraula per a donar-li-la a "un altre regidor que no té competències en matèria d'ocupació". "El nostre lloc no era eixe, el d'estar allí en el ple", ha explicat. En aqueix sentit, Badenas ha garantit que "Vox va a seguir exercint les seues competències" en les àrees municipals de la seua competència i va a "respectar" l'acord de govern amb el PP.

Una modificació de crèdit de 38 milions ajornada per l'abandó de Vox

A pesar que els quatre edils del partit de Badenas, van tornar al ple 20 minutos després únicament ho van fer per a votar una moció urgent presentada per Compromís "en defensa de la qualitat democràtica, l'educació, la memòria històrica, la transparència i la independència periodística". Finalment, la proposta de la formació va ser rebutjada i després d'això els regidors de Vox van abandonar novament la sala. Una situació que va evitar la votació d'una modificació de crèdit per valor de 38 milions d'euros.

Davant això, Caballero ha assegurat hui en roda de premsa que eixa modificació "s'aprovarà en el pròxim ple" i ha negat que perillen eixos fons. Badenas també s'ha pronunciat sobre este assumpte afirmant que "ningú tinga cap por" perquè eixos diners està en les arques municipals i s'aprovarà "ràpidament" en el primer ple municipal en el qual hi haja "oportunitat, sempre que la proposta siga correcta i tots els membres voten en el sentit corresponent". "No s'ha perdut cap euro, no ha passat res", ha insistit.

Destacats