Caballero: "Només el PPCV planteja mesures serioses per als joves; el tripartit d'esquerres els ha abandonat"

"Els joves tenen dos grans problemes: l'atur i, derivat d'est, les dificultats per a independitzar-se. Des del PPCV plantegem solucions realistes", afirma

Guardar

El portaveu de Treball del Grup Popular en Les Corts, Juan Carlos Caballero
El portaveu de Treball del Grup Popular en Les Corts, Juan Carlos Caballero

El portaveu d'Ocupació del Grup Popular en Les Corts, Juan Carlos Caballero, ha afirmat hui que els joves "són els grans oblidats de les polítiques del tripartit valencià" i ha assenyalat que només el PPCV "planteja mesures serioses per a aquest col·lectiu".

El també president de NNGG de la Comunitat Valenciana ha assenyalat que el tancament de la Convenció Nacional del PP el passat cap de setmana a València "va demostrar que els joves estan il·lusionats amb el projecte de Pablo Casado per a Espanya i de Carlos Mazón per a la Comunitat Valenciana".

Cavaller ha assenyalat que els joves "tenen dos grans problemes: l'atur i, derivat d'aquest, les dificultats per a independitzar-se". Sobre aquest tema, ha assenyalat que el PPCV va proposar en el Debat de Política General una bateria de mesures, entre elles que la Generalitat establira una cobertura mitjançant avals del 20% als joves per als préstecs hipotecaris perquè, amb col·laboració publicoprivada es puga procedir a la construcció i rehabilitació integral de 5.000 habitatges per a joves en tres anys.

A més, des del PPCV ha plantejat altres mesures com triplicar l'aportació de la Generalitat per a ajudes al lloguer d'habitatges per a joves, establint convocatòries diferenciades i amb característiques pròpies. "Les polítiques d'habitatge de la Generalitat han sigut un fiasco. Posar una àrea tan sensible en mans de Podem només ha portat a convertir a la Comunitat en líder en desnonaments en el primer trimestre de 2021 i al fet que es disparen les llistes d'espera per a accedir a un habitatge públic", ha assenyalat.

Ajudes a autònoms i premiar el talent

Cavaller ha indicat, així mateix, que és "indispensable" posar en marxa polítiques per a impulsar i facilitar l'ocupació. Així, el PPCV planteja bonificar la quota d'autònoms al 50% als joves menors de 35 anys amb ingressos inferiors a 12.000 euros anuals, ampliar els plans d'ocupació per a joves menors de 35 anys i cursos de formació pràctics i específics per al sector de la construcció i especialització en obres de rehabilitació o implantar una oficina única d'emprenedoria.

"Els joves destaquen per les seues ganes de ser emprenedors, però moltes vegades es queden a mig camí perquè no disposen de les eines necessàries ni d'ajudes", ha assenyalat Cavaller. "Per això -ha continuat-, des del PPCV proposem aprovar una línia per a programes d'acceleració que impulse projectes emprenedors i innovadors amb impacte en la Comunitat Valenciana, premiant el talent i facilitant la inversió necessària per a dur a terme la idea de negoci, amb 10.000 € per projecte empresarial, així com establir una línia d'ajudes per a facilitar als joves l'accés als hubs d'innovació, incubadores, vivers d'empreses i d'emprenedoria per a la posada en marxa dels seus projectes professionals.

 

Destacats