Caballero apel·la a la "governança participativa" per a "aconseguir un model de mobilitat sostenible" a València

Guardar

caballero-pspv
caballero-pspv

La secretària general del PSPV-PSOE de la província de València, Mercedes Caballero, ha apel·lat aquest dissabte a la necessitat d'"afavorir un model de governança participativa" per a "promoure un model real de mobilitat sostenible a València i la seua àrea metropolitana".

Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, la líder provincial ha destacat la importància d'"establir un pacte amb la ciutadania per a aconseguir un model urbà més sostenible", ha indicat el PSPV en un comunicat.

Caballero ha assenyalat que els nous models de ciutat i les accions encaminades a reduir l'impacte sobre el medi ambient "no sols són mesurades dictades per les administracions". "És vital implicar la ciutadania per a aconseguir un major grau de conscienciació", ha afirmat.

En aquest sentit, ha reiterat "la voluntat dels governs progressistes i del conjunt de les administracions locals a dissenyar una nova mobilitat que respecte el nostre entorn, aconseguir ciutats connectades i portar aquestes accions a tots els àmbits de la vida col·lectiva: ambientals, socials, econòmics i de salut pública".

"Hem de ser ambiciosos amb els nostres transports públics i desenvolupar en el nostre territori, ciutats i municipis soluciones de transport innovadores que resolguen la congestió del trànsit, milloren la seguretat viària i reduïsquen les emissions contaminants. Per a això, és fonamental el compromís de les administracions i de tota la nostra societat davant els principals reptes que planteja el futur", ha asseverat.

A més, ha afegit que "els efectes del confinament i la nova normalitat han posat en relleu un canvi social en la nostra mobilitat activa que ha requerit ampliar l'espai públic i demandar uns transports segurs i lliures de Covid, demandes que estan sent garantides per les respectives administracions".

La líder del PSPV-PSOE de la província de València ha valorat així mateix els "grans avanços realitzats per la Generalitat" per a "impulsar la finalització de la L-10 de Metrovalencia".

"Estem davant una actuació sense precedents en els últims anys que, sens dubte, contribuirà a la gran transformació modal a la ciutat i la seua respectiva repercussió de connectivitat amb la xarxa de l'àrea metropolitana, i tot això seguint les tendències que per al transport públic que prescriu el Pacte Verd Europeu de seguretat, accessibilitat i sostenibilitat".

Per a la Secretària de Mobilitat de la CEP, Carmen Antequera, "la finalització de la Línia 10 està cada dia més a prop gràcies al treball del Govern valencià per a resoldre un més dels projectes que va deixar el PP abandonant fa 15 anys i ha sigut aquest Consell el que ha aconseguit els fons europeus necessaris per a culminar-la.

"Amb la Línia 10 es dotarà d'un transport ferroviari al sud-est de la ciutat per a donar servei a focus de gran demanda com la ciutat de les Arts i les Ciències, la Ciutat de la Justícia i el barri de Natzaret", ha assegurat.

En aquesta línia, Antequera ha valorat l'"impuls" del ministre José Luis Ábalos als reptes de Mobilitat Sostenible amb l'anunci de la creació del Sistema Nacional de Transports i el projecte de Llei de Mobilitat Sostenible i Finançament del Transport Públic, que "per fi atendrà de manera equitativa la distribució de fons, garantint el dret al transport públic de qualitat".

"Necessitem avançar en el finançament, planificació i integració del nostre sistema de transport i la intermodalitat de la nostra àrea metropolitana que connecta 70 municipis i és on es concentren diàriament 4,7 milions de desplaçaments", ha afegit.

Finalment, la secretària provincial ha subratllat que la CEP se suma als actes de celebració de la SEM2020 (Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible) i ha animat a tots els municipis i ciutats de la província a "continuar amb les seues polítiques de mobilitat sostenible i accessible, lluitant contra el canvi Climàtic i apostant pel transport públic".

Arxivat a:

Destacats