Brega en les Corts Valencianes pel "mansplaining" d'un diputat

Una diputada de Podem enlletgeix a un parlamentari del PP la seua actitud de “machirulo” i llança el reglament de la càmera al terra

Guardar

Brega en les Corts Valencianes pel "mansplaining" d'un diputat

Ahir es va viure una escena d'alta tensió en les Corts Valencianes. Transcorria la Comissió d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI i intervenia la diputada de Podem Cristina Cabedo per a explicar qüestions procedimentals que afectaven al seu grup parlamentari. A la meitat de la seua intervenció, el parlamentari del Grup Popular, Juan Carlos Caballero, es va alçar del seu seient per a acostar-li el Reglament de les Corts.

Després de deixar-lo en la taula de Cabedo, la diputada de Podem li anava a respondre, "no, no em fa falta", però es va detenir per a dir-li al popular: "El 'mansplaining', te'l guardes". I a continuació, va llançar el reglament de la càmera al terra, cosa que va indignar, i molt, als membres de la bancada del PP, que li van respondre immediatament. "Açò és un machirulo venint a dir-me a mi el que he de fer i deixar de fer", va argumentar Cabedo davant les crítiques.

Entre els intents de calmar els ànims per part de la presidenta de la Comissió, una diputada de la bancada d'esquerres esgrimia: "Quan parlem la gent d'esquerres ací, no ens deixeu parlar". Al que una parlamentària del PP va saltar per a acusar al grup de la seua interlocutora d'interrompre "contínuament".

Però Cabedo continuava amb la seua particular batalla. "Tu quin dret tens per a alçar-te i vindre a interrompre'm?", li qüestiona a Caballero, també president de les Noves Generacions del PP. Finalment, després del gruix de la discussió, la diputada de Podem es va asserenar a mesura que anava desfent-se dels últims atacs. "No he perdut els papers", responia.

Quan l'altercat semblava que havia arribat a la seua fi, va començar a respondre a més acusacions dels populars. "Educació és que algú s'alce i vinga a interrompre?", qüestionava Cabedo, per a postil·lar després: "Home, ja estic farta".

Destacats