Bravo: "Establirem les bases per a una llei integral de l'abolició de la prostitució"

Guardar

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, durant un acte que obri el nou curs polític en Les Corts de València
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, durant un acte que obri el nou curs polític en Les Corts de València

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha garantit aquest dijous que la Generalitat treballa per a establir les bases d'una futura llei integral de l'abolició de la prostitució: "No podem tolerar ni un minut més que les dones seguisquen atrapades en un sistema que les obliga, les viola i atempta contra la seua dignitat".

Així ho ha reivindicat en el ple de les Corts, en resposta a una pregunta del PSPV sobre les actuacions del fòrum valencià per a l'abolició de la prostitució que es va presentar el mes de març passat.

A escala nacional, el president del Govern, Pedro Sánchez, va prometre abolir la prostitució a Espanya en el seu míting de fa unes setmanes en el Congrés Federal del PSOE a València, mentre en el Ministeri d'Igualtat que dirigeix Irene Montero (Unides Podemos) creuen que no és necessària una llei integral perquè ja hi ha mesures contra aquesta pràctica en la Llei de Garanties de la Llibertat Sexual, coneguda com del 'sol sí que és sí'.

Bravo, en clau autonòmica, ha defensat la necessitat d'abolir la prostitució mitjançant una llei a partir dels treballs del fòrum valencià, un espai on participen víctimes, entitats, experts, juristes, institucions acadèmiques i administracions. "Volem escoltar a tots perquè necessitem les aportacions de tots i totes", ha emfatitzat.

CANVIAR MENTALITATS

Per a això, el fòrum actua en tres àmbits: l'educatiu, amb propostes per a "canviar mentalitats" i que no es banalitze la prostitució ni els joves "entenguen que és el mateix anar a un prostíbul que prendre un café"; el legislatiu, amb reformes que incidisquen en el Codi Penal i "posen el focus en el puter", i el social amb un catàleg de mesures per a ajudar les dones prostituïdes a "eixir d'ací i que puguen iniciar un projecte de vida".

"No podem admetre en ple segle XXI que s'admeta tanta injustícia, desigualtat i que el cos de la dona siga objecte de consum", ha insistit la consellera, després de recordar que el 80% de les víctimes del tràfic són dones i el 99% de les persones que consumeixen sexe, homes. També ha indicat que s'estima que la prostitució suposa el 0,35% del PIB nacional i un percentatge similar en la Comunitat.

Davant aquestes xifres, ha recordat que la prostitució no és un contracte on dues persones actuen amb llibertat, sinó "una manifestació de la violència de gènere". "No podem permetre la reïficació del cos de la dona i convertir-la en una mera mercaderia", ha reiterat, per a denunciar que regular la prostitució és donar ales al crim organitzat i recordar que als països on és legal s'ha incrementat.

Arxivat a:

Destacats