Bravo reclama al Ministeri de Justícia 'un pla de xoc' per a alleujar la càrrega de treball provocada per la pandèmia en els jutjats civils i el social

La consellera proposa que la Violència de Gènere siga competència exclusiva d'òrgans judicials especialitzats en la matèria

Guardar

Gabriela Bravo en la reunió de la Conferència Sectorial de Justícia
Gabriela Bravo en la reunió de la Conferència Sectorial de Justícia

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha reclamat al Ministeri de Justícia l'elaboració d'un "pla de xoc" per a alleujar la càrrega de treball dels jutjats civils i el social perquè la pandèmia "ha suposat un increment de la càrrega de treball de més d'un 50%", fins al punt que la consellera ha mostrat la seua "preocupació" perquè s'assenyalen judicis en aquestes jurisdiccions "per a finals de 2023 i principis de 2024".

Així s'ha expressat la consellera en la reunió de la Conferència Sectorial de Justícia que s'ha celebrat aquest divendres a Madrid presidida per la ministra del ram, Pilar Llop.

Per a Bravo, "cal donar una resposta" perquè "estem parlant de reclamacions que afecten indemnitzacions per acomiadament, pensions, i altres causes relacionades amb el nostre teixit productiu que no poden esperar tant de temps". En aquest sentit, la consellera ha assegurat que la Generalitat "està disposada a aportar tots els recursos necessaris en matèria de personal" per a abordar aquesta situació mitjançant la creació de nous òrgans judicials.

D'altra banda, la consellera també ha demanat "flexibilitat i participació" al Ministeri a l'hora de gestionar els fons europeus en l'àmbit de l'Administració de Justícia per a 2022 i 2023. Segons Bravo, les comunitats autònomes "hem de tindre veu a l'hora de marcar els criteris i els objectius d'aquests fons" i més encara en considerar que moltes regions, com la Valenciana, "estem immersos en un procés de modernització i digitalització de la Justícia".

Finalment, Gabriela Bravo ha assegurat que en la Conferència s'ha decidit que les oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte autonòmiques podran acreditar la situació de víctimes de Violència de Gènere perquè les afectades puguen optar també a les ajudes estatals (a més de les autonòmiques) sense necessitat de presentar denúncia.

En aquest sentit, la consellera de Justícia ha proposat una "reorganització" perquè la violència de gènere siga competència exclusiva de jutjats especialitzats en la matèria perquè "no es pot consentir que en uns partits judicials hi haja jutjats especialitzats en violència i en uns altres no". Per aqueix motiu, "a més de crear nous òrgans judicials, s'ha de plantejar una nova demarcació territorial per a això".

Destacats