Bravo no dimitirà de consellera fins que hi haja "incompatibilitat de facto" i segueix en Emergències per "responsabilitat"

Guardar

La consellera de Justícia de València, Gabriela Bravo, atén mitjans. Imatge de Jorge Gil
La consellera de Justícia de València, Gabriela Bravo, atén mitjans. Imatge de Jorge Gil

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública i acabada de nomenar vicepresidenta segona de la Mesa de Les Corts, Gabriela Bravo, ha assegurat que no dimitirà del càrrec que ocupa en el Consell en funcions fins que no existisca una "incompatibilitat de facto" amb el seu nou lloc en el parlament valencià.

"Si no dimitisc és per responsabilitat amb les competències que exercisc des de la Conselleria", ha aclarit, al mateix temps que ha posat l'accent en les competències en matèria d'Emergències "en una situació com la que ens trobem amb onades de calor i de vigilància permanent davant els incendis".

Així ho ha apuntat aquest divendres Bravo, qui ha ressaltat, en declaracions als mitjans de comunicació, que "no hi ha una situació d'incompatibilitat absoluta entre ser consellera en funcions i diputada", segons es recull en l'informe elaborat per l'Advocacia de la Generalitat.

Aquest document destaca que "podria donar-se" una situació d'incompatibilitat "de facto" entre tots dos càrrecs en el moment en què Bravo comence a exercir funcions com a vicepresidenta segona, la qual cosa l'obligaria a abstindre's en l'ordre del dia o de prendre determinades decisions.

Per això, ha asseverat que quan l'òrgan rector convoque als membres de la Mesa de Les Corts --el que previsiblement podrà ocórrer la setmana vinent-- i haja d'"exercir" les seues funcions de vicepresidenta segona, "efectivament i tal com diu l'informe", presentarà la seua dimissió com a consellera en funcions. En aquest moment, les competències de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública passaran a dependre de Presidència.

Arxivat a:

Destacats