Bravo insta els ajuntaments a aprovar ordenances que sancionen a proxenetes i clients de prostitució

Guardar

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en la seua visita a l'Ajuntament de Paterna
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en la seua visita a l'Ajuntament de Paterna

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha instat els ajuntaments de la Comunitat Valenciana al fet que aproven ordenances abolicionistes contra la prostitució segons el model que el seu departament va posar a la seua disposició el maig de 2022 i que persegueix els proxenetes i als clients de sexe pagat amb multes de fins a 1.500 euros.

Bravo s'ha reunit aquest dimecres a Paterna amb el seu alcalde, Juan Antonio Sagredo, a qui ha felicitat perquè el seu ajuntament ha sigut un dels quals ha aprovat una ordenança abolicionista "per a acabar amb aquesta mena d'esclavitud i protegir les víctimes". Amb Paterna, són nou els municipis que han aprovat aquesta mesura i hi ha huit que la tenen en tràmit mentre altres 34 han manifestat la seua intenció de fer-ho.

Precisament, la consellera ha lamentat que "malgrat que estem situant el debat sobre la prostitució en l'opinió pública i fent xicotets passos, els avanços són escassos perquè aquests 51 municipis només suposen poc el 9,4% de les 542 corporacions de la Comunitat Valenciana".

D'aquesta manera, Gabriela Bravo ha assegurat que es reunirà amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a "continuar instant els ajuntaments a incorporar l'ordenança com una prioritat". També ha anunciat cursos de formació perquè les policies locals puguen "atendre" aquestes dones "com el que són, víctimes de violència de gènere".

La consellera ha recordat que, a més de les reformes de les lleis autonòmiques d'espectacles i carreteres que ha proposat, "vam posar a la disposició de tots els ajuntaments una ordenança abolicionista" que "no aborda la prostitució com un problema d'ordre públic, sinó com un fenomen que vulnera els drets fonamentals de les dones i les reconeix com a víctimes de violència de gènere".

En aquest sentit, el model prohibeix la demanda de sexe pagat i sanciona aquesta pràctica amb multes de fins a 1.500 euros per al client. A més, proscriu també la publicitat que promoga el consum de prostitució al mateix temps que articula plans integrals perquè les víctimes de la prostitució puguen reconstruir les seues vides.

"Volem un territori lliure de prostitució perquè és una forma de violència de gènere ja que no podem acceptar una societat en la qual el cos de la dona puga comprar-se sense oblidar que quan parlem de prostitució no parlem de consentiment", ha conclòs Gabriela Bravo.

Arxivat a:

Destacats