Bravo i Ciuró acorden col·laborar en mediació, formació de personal de Justícia i assistència a les víctimes del delicte

Bravo anuncia que la Comunitat posarà en marxa una Oficina de la Segona Oportunitat per a xicotets empresaris i autònoms

Guardar

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit a Barcelona amb la titular de Departament de Justícia del Govern de Catalunya, Lorda Ciuró
La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit a Barcelona amb la titular de Departament de Justícia del Govern de Catalunya, Lorda Ciuró

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dijous a Barcelona amb la titular de Departament de Justícia del Govern de Catalunya, Lourdes Ciuró. En la trobada han participat la directora general de Modernització i Relacions amb l'Administració de Justícia, Àngels Bixquert i el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón juntament amb l'equip de directors generals de la conselleria de Justícia catalana.

La reunió ha servit per a tractar assumptes d'interés comú en matèria de Justícia com a servei públic que es presta a la ciutadania. Entre altres aspectes, les dues delegacions han abordat la importància del paper de la mediació, en qüestions com l'avantprojecte de Llei concursal, el repartiment de fons europeus, la formació per al personal de l'administració de Justícia i l'intercanvi d'experiències en matèria de suport a víctimes del delicte.

En la seua compareixença davant els mitjans, Gabriela Bravo ha mostrat la seua preocupació per la rigidesa del Ministeri a l'hora de repartir els fons europeus Next Generation. Una inquietud que comparteix també el Departament de Justícia català. Bravo ha reclamat una major flexibilitat a l'hora de repartir aquests fons "des de fa temps reclamem una millora de la cogobernaça per a la distribució d'aquests fons i que es tinga en compte el nivell en el procés de digitalització que té en aquest moment cada autonomia".

Bravo ha recordat el compromís del president Puig per a posar en marxa aquesta Oficina en Comunitat Valenciana amb la finalitat d'oferir una nova oportunitat perquè petites i mitjanes empreses i autònoms puguen tornar a començar. Pròximament ens tornarem a reunir amb el Govern de Catalunya amb la finalitat de poder implantar aquest servei en la Comunitat Valenciana.

"L'Oficina de Segona Oportunitat és un projecte importantíssim que té en marxa la Generalitat de Catalunya per a ajudar a les petites i mitjanes empreses. Aquest servei s'ha convertit en un suport clau d'assessorament a les empreses que, la situació econòmica de les quals, s'ha agreujat després de la pandèmia", ha destacat Bravo.

Les titulars de Justícia han posat en comú els projectes d'Oficina d'ajuda a les víctimes del delicte. En el cas de la Comunitat Valenciana la xarxa compta, en l'actualitat, amb 33 Oficines i 190 treballadors. Des de la seua posada en funcionament, en 2018, s'han atés 86.000 víctimes, 42.000 d'elles per violència de gènere. Bravo ha convidat a la seua homòloga a conéixer in situ el funcionament de les Oficines valencianes.

Bravo i Ciuró han acordat obrir un espai de col·laboració per a la formació del personal de l'administració de Justícia. A més per part de totes dues conselleries s'estudiarà un sistema de beques per a joves opositors a jutges i jutgesses, fiscals i lletrats i lletrades de l'Administració de Justícia (LAJS).

Totes dues conselleres han mostrat la seua voluntat de continuar treballant de manera bilateral entre els equips de les dues conselleries i s'han emplaçat a una pròxima visita a la Comunitat Valenciana.

Destacats