Bravo destaca que el nou reglament lingüístic és "una oportunitat perquè el valencià deixe de ser considerat una llengua menor"

La consellera anuncia que el Consell "complirà amb l'objectiu de reduir la temporalitat de les plantilles públiques del 50 % al 8 %"

Guardar

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública Gabriela Bravo
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública Gabriela Bravo

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que el futur reglament de capacitació lingüística que regularà el nivell de coneixements de Valencià necessaris per a l'accés a la Funció Pública suposa "una gran oportunitat" perquè el Valencià "deixe de ser considerat una llengua menor i com a mèrit" i, per aqueixa raó, "s'incorpore al mateix nivell que el castellà".

A sesí ha expressat la responsable de la Funció Pública valenciana després de la recepció de l'informe elaborat per la Comissió de Competència Lingüística, que servirà de base per a regular la capacitació lingüística necessària per a accedir a l'Administració valenciana tal com estableix la nova Llei de Funció Pública. Aquest informe, segons ha explicat la consellera, ha sigut "consensuat" per les persones que integren la Comissió.

El reglament s'aprovarà mitjançant un decret que anirà acompanyat d'un altre en el qual la Conselleria d'Educació determinarà què nivell de valencià tindrà acreditat l'alumnat després de finalitzar cada etapa educativa. Aqueix nivell serà el que s'exigisca per a cadascun dels nivells de l'administració ja que, tal com ha explicat la consellera, "som partidaris que el sistema educatiu garantisca el C1" en finalitzar l'ensenyament secundari i, en tot cas "amb el major nivell de valencià" possible.

Gabriela Bravo ha mostrat la seua intenció de "dialogar tot el necessari per a arribar a un acord raonable" que, per a l'accés a l'ocupació pública "no pot passar per exigir nivells superiors als quals el sistema educatiu garanteix per a tota la ciutadania". En aquest sentit, ha apuntat que "ara mateix, amb el sistema actual no s'està garantint el nivell B2".

D'altra banda, la consellera ha anunciat que la Generalitat "va a complir amb l'objectiu de reduir la temporalitat l'Administració Pública valenciana del 50 % al 8 % que marca la llei, gràcies a una convocatòria d'ocupació extraordinària de més de 3.000 places i als processos d'estabilització que ja estan en marxa". En total, s'estabilitzaran un total de 8.499 llocs.

Per a això, es va a convocar una Oferta d'Ocupació Público (OPE) extraordinària de 3.009 places. D'elles, eixiran a concurs 2.436 a concurs oposició les 573 restants abans de l'1 de juny.

Aquesta OPE extraordinària se sumisca als processos d'estabilització de llocs de treball interins de les OPES de 2017, 2018 i 2019, que estan en marxa i amb les quals es cobriran 5.490 llocs.

La Funció Pública valenciana compta amb 9.667 persones interines, de les quals 8.310 estan en llocs estructurals i, d'elles, 6.503 no tenen titular. L'Administració General valenciana té una plantilla composta per 19.072 persones entre personal funcionari de carrera, interí i personal laboral.

Destacats