Bravo destaca el compromís de la Generalitat en el foment de la mediació com a mètode alternatiu als tribunals per a resoldre conflictes

Guardar

bravo-archivo
bravo-archivo

La consellera de Justícia, Interior i Funció Pública, Gabriela Bravo, ha destacat el compromís de la Generalitat en el foment de la mediació com a mètode alternatiu als tribunals per a resoldre conflictes. Així ho ha expressat en la reunió anual del Consell Superior Arbitral de la Cambra de Comerç de València, en la qual ha participat aquest dijous per la seua condició de representant de la Generalitat en aquest organisme.

Bravo ha elogiat que la Cambra de Comerç fos "pionera a entendre que hi ha camins alternatius a la judicialització per a resoldre controvèrsies" perquè la Cort d'Arbitratge i Mediació de l'entitat està en funcionament des de 1989. Durant aquest temps "ha donat sobrades mostres de la seua utilitat i eficàcia en el terreny de les relacions mercantils i empresarials", segons la consellera, que ha afegit que aquesta experiència pot ajudar "a estendre la cultura de la mediació en la Comunitat Valenciana atés que ja tenim els instruments normatius apropiats", en referència a la Llei de Mediació aprovada en 2018.

Gabriela Bravo ha reivindicat la mediació i l'arbitratge "especialment en les actuals circumstàncies per a evitar el col·lapse de la Justícia" perquè "no ens podem permetre demores de 3 o 4 anys en procediments judicials" amb el que la Mediació pot ser una bona alternativa als tribunals i, a més, és més ràpida i més barata.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que el Reglament de Mediació desenvoluparà aspectes fonamentals de la regulació legal com la formació de la persona mediadora, la seua publicitat a través del Registre de Persones i Entitats Mediadores de la Comunitat Valenciana, l'assegurament de la seua responsabilitat o la possibilitat de realitzar un procediment de mediació per mitjans telemàtics.

A més, la Comunitat Valenciana "ja és pionera en la regulació de la mediació gratuïta com a mecanisme necessari per a finançar la prestació de les actuacions que duu a terme la persona mediadora en el procediment".

D'altra banda, Gabriela Bravo ha explicat que ja està en marxa el Centre de Mediació de la Comunitat Valenciana, que és l'encarregat de fomentar i facilitar l'accés a la mediació; gestionar el Registre de Persones i Entitats Mediadores i designar a les persones mediadores en els supòsits que contempla la llei. Aquest organisme es troba en funcionament i actua de manera descentralitzada a través dels Serveis d'Orientació i Mediació que ja estan en funcionament en les seus judicials d'Alacant, Elx, Castelló i València.

"Aquest Consell creu que les conviccions han d'estar reflectides en els pressupostos i com estem convençuts que la Mediació té un brillant futur al davant, hem consignat més d'1,2 milions d'euros per a subvencionar actuacions en aquesta matèria per a l'any 2021", ha conclòs Gabriela Bravo.

Arxivat a:

Destacats