Bravo assegura que "no s'escatimarà esforços" en la formació professional per lluitar contra la violència de gènere

La consellera ha estat l’encarregada de clausurar el Congrés sobre Violència de Gènere organitzat per la Conselleria de Justícia i la Universitat de València

Guardar

bravo_turnos_oficio
bravo_turnos_oficio

La titular de Justícia i Administracions Públiques, Gabriela Bravo, ha assegurat que el Consell "no escatimarà esforços i recursos per oferir la millor formació als professionals" que cada dia "han de veure-les-hi amb les problemàtiques de la violència de gènere".

Bravo ha realitzat aquestes declaracions en la clausura del congrés "Les víctimes de violència de gènere com a subjecte de dret" organitzat pel seu departament en col·laboració amb la Universitat de València, la celebració del qual estava destinada a millorar la formació de jutges, fiscals i treballadors de l'Administració de Justícia en aquesta matèria.

Aquestes jornades -inaugurades dimecres passat- formen part del conveni de col·laboració signat per la Conselleria amb la Universitat de València que contempla activitats docents per a la formació bàsica en violència de gènere, un problema que "no és d'una persona ni d'una parella o d'una família, és de tota la nostra societat", va reivindicar la rectora de la universitat, Mavi Mestre, en l'acte d'obertura. També inclou activitats de recerca per analitzar l'administració de Justícia des de la perspectiva de gènere, així com la celebració del congrés com a activitat de difusió científica.

La consellera ha subratllat, després de recordar la recent mort de Carmen Alborch, que la Generalitat "té l'obligació d'exercir un paper important a l'hora de potenciar la formació de tots els que treballen en l'àmbit de l'administració de Justícia, especialment en violència de gènere". Ha insistit que aquesta obligació és necessària perquè la formació "no només aporta coneixement sinó, sobretot, sensibilitat i empatia que és el que les víctimes necessiten, tant com l'assistència lletrada o social".

Bravo ha recordat també que per al departament que dirigeix "la lluita contra la violència de gènere és una prioritat per la qual no escatimem ni recursos ni ganes".

Més i millor assistència per a les víctimes

La consellera ha reiterat en aquest acte que un dels projectes més importants de la Conselleria és l'ampliació de la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte. Durant el primer semestre de 2018, els 22 centres que la conformen van atendre a un total de 8.049 persones. D'aquestes, tres de cada cinc (4.183 dones) eren víctimes de violència masclista, i a aquestes se sumen altres 628 (el 9,23%) que acudien com a víctimes de violència domèstica. "Això vol dir que els 60 professionals de la Xarxa (entre lletrats, psicòlegs i treballadors socials) han atés a 26 dones cada dia com a possibles víctimes d'algun tipus de maltractament", ha conclòs Bravo.

És per això que la delegada del Govern per a la Violència de Gènere, Pilar Llop, va defensar durant la jornada la importància d'aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat per poder mantenir les dotacions previstes en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i continuar lluitant contra la violència masclista, no sense abans recordar que el compromís estatal suposa que el Pacte aconseguisca en cinc anys els mil milions de dotació.

Una altra de les qüestions que està abordant el Govern, segons va explicar Llop, és la millora del sistema de valoració policial de riscos (Viogen) en la qual es tindrà en compte "altres ítems que no s'incloïen", com el risc sobre els menors que, va reconéixer, fins ara "no es valorava correctament".

Destacats