Bravo anima a les jutgesses a usar tots els recursos que proporciona la Generalitat per a protegir les víctimes del delicte

La consellera defensa que el Model Valencià de Justícia "té a les víctimes com a prioritat" i, especialment, a les de violència de gènere

Guardar

La consellera Gabriela Bravo, en el V Congrés de l'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya
La consellera Gabriela Bravo, en el V Congrés de l'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha animat, en el seu discurs d'obertura del V Congrés de l'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya, que se celebra aquest dijous a València, al fet que s'usen els recursos que proporciona la Generalitat per a protegir les víctimes i col·lectius vulnerables i, especialment, a les dones que pateixen violència de gènere.

En aquest sentit, la consellera ha explicat les línies mestres del Model Valencià de Justícia que "té a les víctimes com a prioritat". En aquest sentit, ha recordat que les 1.130 dones assassinades a Espanya per les seues parelles o exparelles des de 2003 són "un dolorós recordatori" contra "els discursos irresponsables de la ultradreta que falsegen i fins i tot neguen l'existència de la violència de gènere".

Per a refutar aqueix argument, la consellera ha destacat que en la xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte -que ja és la major d'Espanya amb 35 oficines, una en cada partit judicial- s'han atés a més de 88.000 persones des de la seua posada en marxa fa quatre anys. Entre elles a més de 45.000 víctimes de violència: és a dir a 31 dones cada dia.

A això cal sumar el treball de l'Oficina de Denúncies Especialitzada en Violència de Gènere a la ciutat de València, que des que va obrir les seues portes a l'abril de 2019, ha atés i protegit a més de 1.500 dones, quasi dues al dia. Bravo també ha fet referència a la posada en marxa de les Unitats de Valoració Forense Integral els informes del qual estan a la disposició de jutges/as i fiscals.

La titular de Justícia del Consell, al fil de la presentació del decàleg de mesures per a abolir la prostitució que es va dur a terme aquest dimecres, ha defensat que "és hora ja d'assumir aquest repte perquè no podem mirar cap a un altre costat ni quedar-nos de braços plegats" davant "aquesta forma punyent d'explotació".

Destacats