Botànic, PP i Cs plantegen modificar la llei de senadors per a assegurar la continuïtat en cas de coincidència electoral

Es busca així eliminar la possibilitat d'un "buit" com va ocórrer després del 28 d'abril

Guardar

senado_espana
senado_espana

Els tres partits del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) i PP i Ciutadans (Cs) han signat i registrat en Les Corts una proposició per a modificar la Llei de designació de senadors en representació de la Comunitat Valenciana que, entre altres qüestions, assegura la continuïtat en cas que, com ha ocorregut enguany, coincidisca la dissolució de totes dues cambres, eliminant les "distorsions" que es poden generar.

El text vigent estableix que "el mandat de les persones designades ho serà fins a la finalització de la legislatura de les Corts en la qual es va produir la designació. No obstant això, els senadors o les senadores en exercici continuaran en les seues funcions fins a lapresa de possessió dels quals hagen de substituir-los, excepte el cas que coincidisca la dissolució del Senat i Les Corts".

La reforma vol eliminar aqueixa última excepció, de manera que no es genere un buit com el produït enguany, quan la convocatòria de generals i autonòmiques per al 28 d'abril va fer que la Cambra Alta es constituïra, per qüestions de termini, sense els nous senadors territorials valencians nomenats per les Corts.

Precisa, així mateix, que el ple convocat per a la designació de senadors pel ple de les Corts s'haurà de produir en el termini de 30 dies següents al dictamen de la Comissió de l'Estatut dels Diputats i les Diputades.

A més, la proposta --que es demana que siga tramitada pel procediment de lectura única-- explicita la supressió dels articles que el Tribunal Constitucional va anul·lar en 2017, relatius a la revocació de senadors, i també de les compareixences prèvies i l'avaluació de les persones proposades pels grups.

Destacats