Bonig s'anota el punt de les ajudes al transport metropolità que primer rebutjava

El PPCV pacta amb el Govern 60 milions d’euros per a la ATMV malgrat no recolzar inicialment l’esmena de Ciutadans que demanava 10 milions

Guardar

isabel bonig corts valencianes
isabel bonig corts valencianes

Va ser Isabel Bonig, la lideresa del PP valencià, la que s'ho va ficar a la butxaca amb la subvenció per al transport públic metropolità de la ciutat de València. Segons va avançar ahir la Cadena Ser, la influència de Bonig en el Govern d'Espanya ha acabat donant el seu fruit i aquest s'ha compromès a aportar 60 milions d'euros en els pròxims tres anys per a finançar el servei. Cosa que resulta especialment paradoxal quan la mateixa presidenta del PPCV va anunciar que no recolzaria "en principi" l'esmena de Ciutadans que demanava 10 milions per a aquest mateix any.

Doncs bé, al final seran aqueixos 10 milions que els taronges ja havien pactat amb l'Executiu perquè s'inclogueren en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2018, més altres 50 milions repartits entre 2019 (20 milions) i 2020 (30 milions). De no recolzar una proposta a duplicar-la i triplicar-la en els dos pròxims anys. Aqueixa ha sigut l'estratègia del PP valencià per a anotar-se el punt d'aquesta subvenció.

Aquesta notícia arriba després que dimarts passat el Govern de Mariano Rajoy aprovara el paquet d'esmenes de Ciutadans entre les quals es trobava la inclusió de la partida de 10 milions. El pacte aconseguit entre els de Rivera i l'Executiu permetrà que tiren endavant la gran majoria de les seus propostes perquè s'incloguen en els PGE d'enguany. Concretament, l'Executiu aprovarà 46 esmenes territorials presentades per Ciutadans d'un total de 47. I entre elles, la que afecta a l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV).

Les esmenes territorials es voten hui en la comissió de Pressupostos del Congrés dels Diputats, i també inclouen un milió d'euros per a la carretera N-238 entre Castelló i Vinaròs, i un altre milió dirigit a la connexió de Rodalies entre Alacant, Elx i Murcia amb l'aeroport El Altet.

Arxivat a:

Destacats