Bonig proposa un pla de reforma de l'atenció primària "davant el col·lapse sanitari i la incompetència de Puig"

La presidenta del PPCV adverteix que amb l'actual model d'atenció primària, "la Comunitat Valenciana no està preparada per a la vacunació"

Guardar

bonig
bonig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat la presentació d'una proposta per a la reforma de l'atenció primària en vista del col·lapse sanitari i la incompetència de Puig davant la Covid.

Isabel Bonig, qui aquest matí s'ha reunit amb representants del Col·legi de farmacèutics de València, ha assenyalat que "la Comunitat Valenciana en aquests moments no està preparada per a la vacunació a partir de gener".

"En atenció primària -ha continuat- fa tres mesos que està nomenada una comissionada per a reformar l'atenció primària, després va dir que estava pensant el model i ara anuncia que s'obre un procés participatiu. Fa any i mig es va crear una taula per a la reforma de l'atenció primària amb la participació de tots els sectors implicats... i ara Puig diu que obre un procés participatiu.... És lamentable. Caldria recordar-li que això és seriós, que és el president de la Comunitat Valenciana amb cinc milions d'habitants no l'alcalde de Morella".

El PP ha presentat una proposta per a la reforma de l'Atenció Primària. "En el PP tenim un projecte econòmic i sanitari. En els comptes de la Generalitat per a 2021 hem presentat esmenes per a la creació d'una direcció general d'Atenció primària amb 450 milions d'euros de pressupost. Aquí es concreta la seua obertura, les seues funcions en coordinació amb totes les àrees de salut, i permetre que la vacunació funcione perquè tal com està en aquests moments l'atenció primària, la Comunitat Valenciana no està preparada per a la vacunació".

Isabel Bonig ha indicat que "si Puig accepta la nostra proposta, el PP té un document per a la reforma de l'atenció primària. En aquest document, que estarà llest la setmana vinent, es recull com construirem centres hospitalaris que descongestionen la situació de col·lapse de les UCI, la transformació digital i l'impuls de la recerca en la Comunitat. Hi ha comarques que estan col·lapsades i Puig no ha fet res després de gairebé sis anys governant".

La líder popular ha assenyalat que quan es parla de formar comissions, grups de treball o processos participatius és que no es tenen idees i la capacitat de liderar aquesta Comunitat és nul·la. Puig i Sánchez són els mateixos que estan paralitzats mentre les dades cada vegada són pitjors".

Bonig ha recordat que "fa més d'un mes li vaig oferir a Puig un pla per a la realització de test d'antígens en les farmàcies. Moltes comunitats autònomes ho han posat en marxa. I no es pot entendre que no es facen aquí si els resultats avalen que és bo i la incidència del virus en la Comunitat Valenciana es triplica i la taxa d'ocupació de llits UCI per Covid es doblega. És incomprensible que Puig no faça, amb una gestió que està sent un punyeter desastre. Puig ha de deixar-se de Catalunya i aterrar d'una vegada en la realitat".

Respecte als hospitals de campanya, la líder popular ha demanat a Puig explicacions. "Volem ens diga per a quins han servit, per a què ens hem gastat que se sàpiga 16 milions d'euros si no tenim un llit més d'UCI".

A més, Bonig s'ha preguntat "per què surt un decret per al personal sanitari i els infermers el critiquen perquè es deixen a part del personal i al de neteja. Per què no ha arribat a un acord amb els MIR que estan marxant per falta de condicions laborals i segueixen sense acord. Ara ens han anunciat que iniciaran un procés participatiu per a reformar l'atenció primària. Cal ser incompetent i inútil en la gestió. Com va dir la consellera, si no aportes t'apartes. El millor que podria fer Puig és apartar-se. Al juliol va dir Barceló que estàvem preparats per a la segona ona i ja estem veient el que està succeint, ara diu que estem preparats per a la vacunació a partir de gener i sabem que és mentida i un altre Ximoanunci més".

Arribada de migrants

Respecte a l'arribada amb avió de migrants a la Comunitat, Bonig ha anunciat la petició de compareixença urgent de Puig a les Corts perquè explique l'actual situació. "Volem saber si és veritat que estan arribant migrants a la Comunitat Valenciana, com estan venen, on es troben aquestes persones, si venen amb les PCR realitzades perquè estem en tancament perimetral, on estan complint la quarantena els casos que resulten positius, si Puig era coneixedor de la seua arribada, si ha anomenat als alcaldes per a avisar-los... La situació ens sembla tan summament greu que algú haurà de donar explicacions".

En aquest sentit, ha mostrat el seu suport als cossos i forces de seguretat de l'Estat. "Demanem més mitjans, mes PCR i més personal. Esperava que avui Puig, igual que es va fer la foto en arribada de l'Aquarius juntament amb Oltra fa dos anys, sortís a donar explicacions. Però clar, ja sabem que aquells que van arribar en l'Aquarius van passar de ser herois a oblidats".

Llei d'economia circular

La presidenta del PPCV també s'ha referit a la llei d'economia circular la presentació de la qual per part dels partits del Botànic estava prevista aquest matí. "Els partits del Botànic presentaven una llei estrella, però ha d'haver-hi algun problema, sembla que segueix la guerra. És una llei que tal com està redactada és manifestament millorable i una altra llosa sobre l'economia de la Comunitat Valenciana en aquests moments perquè suposarà posar més traves a l'economia en lloc d'ajudar-la".
Destacats