Bonig presenta un pla de test d'antígens a Puig, critica el seu lideratge i li etziba: "Si no aportes, t'apartes"

Puig afirma que "qualsevol cosa que siga positiva que algú propose" s'acceptarà i li diu: "La millor vacuna per al Botànic és vosté"

Guardar

50647792481_e08647821f_c
50647792481_e08647821f_c

La síndica del PP en Les Corts, Isabel Bonig, ha presentat al president de la Generalitat, Ximo Puig, un pla per a realitzar test d'antígens en les farmàcies, i ha criticat el seu lideratge al capdavant del Consell. Així, li ha recriminat que és "aparença, simulacre i propaganda" i li ha etzibat: "Si no aportes, t'apartes, i és el moment que s'aparte".

Així li ho ha plantejat Bonig a Puig durant la sessió de control en Les Corts, on ha començat la seua intervenció dient: "Hi ha algú ahí? Hi ha algú dirigint el Consell o el centre comercial del Botànic?".

Bonig li ha presentat un esborrany de "pla integral de diagnòstic ràpid enfront de la Covid en les farmàcies" que la formació ha "consensuat amb els col·legis professionals de farmàcia, infermeria i amb personal sanitari", i que es basa en la gestió de Madrid i Galícia. No obstant això, ha lamentat que "tot compromís" mostrat per part del PP rep per resposta "desídia" de Puig.

A més, ha criticat que fa un mes que es va declarar el tancament perimetral i la incidència "s'ha triplicat", hi ha hagut 150 ancians morts en residències i la Comunitat Valenciana està "a la cua en PCRs", "per no parlar del desastre del turisme, hostaleria i gastronomia".

Segons Bonig, la gestió de Puig "no salva vides ni l'economia" sinó al propi president i "els seus 330 intocables". "Què esperarem d'un govern en el qual la seua vicepresidenta es fot del seté programa de no sé què? --en referència a la presentació del document de treball de l'Estratègia Valenciana de Reconstrucció--", ha agregat.

Per això, li ha recriminat que "hem passat dels ximoanuncios, als ximoarreglos i ara els ximofakes", i ha criticat la seua "gestió incompetent". Així, l'ha acusat de "confondre el Palau de la Generalitat amb un Erasmus" i de "falta de credibilitat, de carisma" i d'estar "allunyat de la gestió".

PUIG: "LA MILLOR VACUNA PER Al BOTÀNIC ÉS VOSTÉ"

Davant això, Puig ha lamentat que "l'oasi de la serenitat ha durat poquet", i li ha etzibat a Bonig: "La millor vacuna per al Botànic és vosté". Així, ha defensat que el Botànic és "un govern estable, que ha donat estabilitat i honradesa a la Comunitat Valenciana" i ha presentat "sis anys seguits dins del termini i en la forma escaient els pressupostos". "Pregunte als seus governs quan aprovaran el pressupost del 2020, que encara no ho han fet", ha agregat.

També ha anunciat que estan "intentant portar inversions" que ara estan radicades en altres àmbits i que estan "negociant amb alguna multinacional per a canviar la seu a la Comunitat Valenciana".

Respecte a la gestió de la pandèmia, ha indicat que "no és tan equivocada com planteja", i ha defensat que la Comunitat ha sigut "una de les menys afectades al llarg de la pandèmia". També li ha dit que l'experiència dels tests d'antígens en les farmàcies duta a terme a Ourense "no ha sigut del tot positiva".

No obstant això, ha afirmat que "no es pot presumir de la gestió de la pandèmia, és una destrossa". "No ho hem fet mai ni ho farem. Però si vostés tingueren les receptes màgiques, per què no li les diu a Andalusia i a Múrcia, que estan pitjor?", ha agregat.

Arxivat a:

Destacats