Bonig: “No permetrem que pugen més els impostos als valencians per a pagar els quiosquets de Puig”

Bonig anuncia que el PP recorrerà una harmonització fiscal que obligue la Comunitat a pujar encara més impostos

Guardar

Bonig-Puig
Bonig-Puig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assenyalat que "no permetrem que pugen més els impostos als valencians per a pagar els quiosquets de Puig".

Bonig ha presentat en roda de premsa una sèrie de mesures per a rebaixar els impostos "en lloc de l'harmonització fiscal per dalt, no per baix, que proposen Puig i Sánchez".

La presidenta popular ha assenyalat que "Puig, quan parla d'harmonització, significa obligar a pujar-los per damunt. Si reforma la LOFCA amb una pujada d'impostos, és inconstitucional. El PPCV estudia plantejar una batalla judicial en defensa de l'autonomia i l'autogovern, el respecte a la Constitució i a les lleis que en l'exercici d'aqueixa autonomia cada comunitat determine".

Isabel Bonig ha advertit que "si Puig va pel camí de la pujada d'impostos limitant la capacitat de les autonomies, el PP plantejarà batalla. No permetrem que els diners dels valencians vaja als quiosquets del senyor Puig. Continuen contractant més assessors, i l'any que ve tenen 341 milions d'euros més per a quiosquets. Els diners dels valencians ha d'anar per als serveis dels valencians i no per als privilegis de Puig i el Botànic".

La proposta popular és baixar un 7% l'IRPF a aquells que cobren menys de 30.000 euros, la desaparició de l'impost de successions, donacions i patrimoni, l'impost de transmissions patrimonials baixant-lo del tipus general del 10% al 6%, i el dels actes jurídics documentats al 0,75% ( hui entre 1,5 i 2%). "Amb això es fomenta el consum i es reactivaria l'economia", ha afegit.

Isabel Bonig ha explicat que "cap país d'Europa apuja impostos, menys Sánchez. La fórmula de baixada d'impostos que proposem és una bona fórmula d'acabar amb l'economia submergida i a més atrau la inversió nacional i estrangera".

La líder popular ha assenyalat que "els ximoanuncios de bonificacions són mentida. Amb aquestes mesures, els valencians s'estalviarien entre 90 i 100 milions d'euros. A Andalusia s'han recaptat 550 milions d'euros més, compten amb 126.000 contribuents més, i a Madrid s'han recaptat 157 milions més. Abaixant impostos es recapta més".

Bonig ha deixat clar que "no permetrà que un president de la Generalitat acuse de dúmping fiscal a una altra comunitat perquè això és una pràctica il·legal. Cada comunitat té uns marges d'impostos, i l'autonomia consisteix en això. La política de Puig és apujar impostos per a mantindre quiosquets. Altres comunitats abaixen impostos per a atraure inversió. És un problema de concepte. Volen pujar-nos a tots els impostos per llei, però no parlen de despesa i de gestió, d'utilitzar fórmules més eficients".

"En tota Europa hi ha una política de baixada d'impostos menys a Espanya. En lloc de màxims com vol Puig, hauria d'anar al mínim. Totes les CCAA (excepte canàries, País Basc i Navarra) tenen les mateixes competències i per tant, llibertat i possibilitat d'abaixar impostos que tenen transferits. Ací Puig ha gastat 1.104 milions en quiosquets des de 2016 i en pressupostos per a 2021 preveu 341 milions d'euros més. Amb Puig, els valencians paguem més de 3.300 milions d'euros més en impostos. La seua política progressiva suposa castigar amb més impostos a tots els contribuents. Des que Puig governa s'ha pujat l'IRPF, successions, patrimoni i actes jurídics. I això encara no ha acabat".

Bonig ha reiterat que "volem que els diners dels valencians per als valencians, no per als quiosquets de Puig. El PPCV recorrerà al Tribunal Constitucional si Sánchez aprova l'acord de l'Executiu i ERC per a una harmonització fiscal que obligue la Comunitat a apujar impostos perquè s'estaria saltant la Llei orgànica de finançament de les CC.AA (LOFCA) i s'estaria vulnerant un principi constitucional".

Gestió sanitària desastrosa

Quant a la gestió sanitària, Bonig ha demanat fer test serològics en les farmàcies de tota la Comunitat. "La clau per a frenar la pandèmia és fer més test, test, test. El PP té un pla consensuat amb tots els col·lectius, un pla de gestió sanitària que està donant resultats allí on s'aplica, fins i tot a Andalusia hi ha garbellats massius en les zones on hi ha més incidència. Li ho oferim a Puig ja que la seua gestió amb la pandèmia és desastrosa. Fuig per a no donar la cara però segueix sense resoldre el problema dels MIR, no soluciona això de la retribució sanitària amb tots els sindicats enfronte i oblidant al personal de neteja i segueix sense adoptar mesures, va darrere del virus".

Arxivat a:

Destacats