Bonig exigeix al Govern que permeta a la Comunitat Valenciana fer test als turistes com farà Canàries

Guardar

bonig-test-turistas
bonig-test-turistas

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha exigit aquest dijous al Govern de Pedro Sánchez que permeta els tests per coronavirus en origen i destinació "en tota Espanya", com ha aprovat per a Canàries. Així, ha recordat que Benidorm i la Comunitat Valenciana són "una destinació turística de primera magnitud, com ho és Andalusia, Múrcia o Canàries, per a tots igual".

Bonig s'ha expressat així a preguntes dels mitjans sobre el projecte per a habilitar un corredor turístic segur entre Benidorm i el Regne Unit, després de mantindre una trobada amb els hostalers de la localitat.

En aqueix sentit, ha defensat el projecte per a crear un corredor segur entre Benidorm i Regne Unit perquè, a la seua manera de veure, és "fonamental" vendre la destinació turística de Benidorm com "segur", encara que per a això "cal treballar".

"Desgraciadament, les relacions internacionals no les porta Benidorm, si les portarà les coses anirien molt millor", ha lamentat i ha evidenciat que "les relacions internacionals les porta el Govern d'Espanya". No obstant això, ha recordat: "La Unió Europea li va dir al senyor Pedro Sánchez que estava en Bavia en aquest tema".

Així mateix, ha lamentat per què "el PSOE i el senyor Sánchez tenen tanta mania a aquesta Comunitat", i ha aconsellat al president valencià, Ximo Puig, a "alçar la veu davant el seu president i davant el Govern d'Espanya que estan una vegada més marginant a la Comunitat Valenciana".

Segons Isabel Bonig, "és fonamental la imatge que donem de bona gestió sanitària perquè el ministre de Sanitat alemany no diga que Espanya és un desastre en gestió sanitària, perquè això compromet la nostra imatge turística".

ERTO TURÍSTICS

Isabel Bonig ha mantingut aquest dijous una trobada amb l'associació de bars i restaurants de Benidorm (ABRECA) per a "abordar el turisme i per a escoltar les seues reivindicacions".

Així, ha assegurat que el PP va presentar un pla nacional de turisme i s'ha sol·licitat un pla específic per als destins valencians. "Hem de donar una sensació de seguretat i de destí segur, per al que ha reclamat un control molt important perquè és impossible fer una desescalada i una recuperació econòmica sense control sanitari", ha indicat.

A més, ha exigit que els ERTO es prolonguen "fins a març de 2021" i ha titllat de "fatal" per al sector que la restauració quede fora d'aqueixos mecanismes laborals a partir d'octubre.

Finalment, ha demanat mesures de manca de dos anys per als préstecs ICO, "per a les ajudes públiques i els préstecs hipotecaris per a pagar impostos o subvencionar l'activitat".

Bonig també ha reclamat al Consell baixades d'impostos autonòmics i "flexibilitat". "Tots els plans anunciats des de la Generalitat anaven al públic i no al sector empresarial que és fonamental".

Finalment, ha considerat que "els ximoanuncis no tingut un trasllat amb un resultat pràctic".

Destacats