Bonig exigeix a Torra respecte a la llei: "Si la incompleix i ho decideixen els tribunals, anirà a la presó com els seus companys"

Guardar

bonig_9_octubre
bonig_9_octubre

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha exigit al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, "respectar la Constitució i l'estat de dret" i ha advertit que "si la incompleix i ho decideixen els tribunals, anirà a la presó com han anat la resta dels seus companys".

Bonig ha valorat en aquests termes el missatge que ha compartit el 'president' català en Twitter per a felicitar el 9 d'Octubre als valencians. "Bona diada, País Valencià! Sigueu lliurement allò que vulgueu ser. I no defalliu mai si teniu un somni. Bon Nou d'Octubre, president @XimoPuig!", ha escrit Torra.

La 'popular', a preguntes dels periodistes al final de l'acte institucional del Dia de la Comunitat, ha subratllat que "el que hauria de fer Torra és asseure's en la taula per a canviar el sistema de finançament autonòmic i respectar la Constitució i l'estat de dret". "Si no, se li aplicarà la llei, i si la incompleix i ho decideixen els tribunals, anirà a la presó com han anat la resta dels seus companys", ha emfatitzat.

Sobre si creu que aquest tipus de declaracions serveixen per a "calfar" l'ambient de cara a les manifestacions d'aquesta vesprada a València pel 9 d'Octubre, Bonig ha afirmat que "evidentment" i ha agregat que "de fet, vénen i sempre han vingut grups a calfar".

Ha recordat sobre aquest tema que el PP va aprovar "una llei precisament per a impedir que es donara subvencions a aquelles associacions que no respectaren la Constitució i l'estat de les autonomies". "(Ximo) Puig i Bloc-Compromís, amb l'ajuda de Ciutadans, es van carregar aqueixa llei", ha recalcat.

Davant aquesta situació, ha assenyalat que el seu grup presentarà una moció en el Senat perquè "no es donen aqueixes ajudes a totes aqueixes associacions que volen dir als valencians què som i què anem a ser de majors". "Els valencians ho sabem perfectament", ha asseverat.

Arxivat a:

Destacats