Bonig exigeix a Puig que done dades de la Covid als municipis

Guardar

BONIG REUNION ALCALDES (MONCOFA) 120121
BONIG REUNION ALCALDES (MONCOFA) 120121

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha reclamat hui al President de la Generalitat, Ximo Puig, que facilite les dades de Covid als municipis i ha assenyalat que els alcaldes estan advertint del "descontrol" de la Generalitat.

La presidenta del PPCV s'ha reunit hui amb els alcaldes del PP de Moncofa (Wenceslao Alós), Ayora (José Vicente Anaya), Benaguasil (Ximo Segarra) i Alfafar (Juan Ramón Adsuara) per a analitzar la situació dels municipis per la pandèmia. En el cas d'Ayora i Alfafar es tracta de municipis que estan perimetralment tancats per l'avanç del virus, per la qual cosa els seus alcaldes han participat en la reunió per videoconferència, així com el representant de Benaguasil.

Isabel Bonig ha afirmat que els alcaldes "són lleials i volen ajudar, no han eixit amb algarades, però estan farts perquè al cap d'un any tenim un Govern a la deriva". "Les dades que s'ofereixen no són reals, els alcaldes parlen de descontrol. A Puig no li interessava obrir els informatius i ara ho està fent perquè les coses s'han fet molt malament. En la Comunitat Valenciana hi ha un problema de mala gestió", ha manifestat.

La presidenta del PPCV ha afirmat que els valencians "no poden tindre un Govern que menteix i està a la deriva" i ha assenyalat que els ciutadans "estan espantats i els sanitaris estan desbordats", per la qual cosa ha instat el President Puig a demanar ajuda "si ell no sap o no pot". "El Consell està més ocupat veient què es diu del càrtel dels germans Puig que de quan s'obrin els hospitals de campanya. La pressió de les UCI és molt alta i ara ningú sap si els hospitals de campanya es poden usar i per a què", ha criticat.

Bonig ha insistit en la necessitat que Puig done informació als alcaldes. "La falta d'informació ha sigut una constant i és evident la descoordinació del Consell. Hui la Comunitat bat rècords, però de pressió assistencial, de contagis, de morts i dins del Govern valencià es viuen situacions increïbles", ha assenyalat.

Així, Bonig ha recordat que Oltra "és Govern, és vicepresidenta, i està dient-li al Govern del qual forma part que prenga mesures més dures, alguna cosa que no s'entén. Hi ha una comissió interdepartamental on se suposa que es prenen les decisions i s'executen, però ací hi ha un Govern amb tres partits, on un diu una cosa i els altres dos tot el contrari. Els valencians necessiten un Govern que lidere i és clar que Puig no està liderant. La situació és tan complicada que requereix que algú agafe el comandament", ha conclòs.

Parlen els alcaldes

Per part seua, els alcaldes han expressat les seues queixes per la falta d'informació i d'ajuda del Govern valencià. Ximo Segarra (Benaguasil) ha demanat "confiança als Ajuntaments". "Tenim la sensació que no es confia en els representants municipals i la situació és greu. Els Ajuntaments hem donat la cara i hem posat tots els recursos al nostre abast per a assegurar el benestar dels veïns".

"Des de març hem estat demanant informació, perquè tenim dret a saber què passa en els municipis. A l'agost ho reiterem perquè és difícil actuar si no tenim la informació", ha assenyalat. Segarra ha indicat que el 9 de gener van rebre dades de Covid en el municipi en el qual s'assenyalava que hi havia 34 casos -d'una població d'11.000 habitants- "però hi havia una altra informació que ens deia que eren més. Demanem més informació i la nostra sorpresa ahir va ser saber que les dades de la Conselleria no eren correctes i els vertaders triplicaven la situació, elevant l'índex a 1.328 casos per 100.000 habitants, la qual cosa és una barbaritat. Passar de 34 casos a 116 casos és molt", ha denunciat.

Per part seua, Juan Ramón Adsuara ha denunciat els problemes per a mantenir el tancament perimetral d'Alfafar, en l'àrea del qual se situa una zona comercial de gran afluència. "Hui dia no tenim abalisament en la pista de Silla, en la V31, a la CV400 i som receptors de milers de persones de l'àrea metropolitana que es pot moure pels polígons industrials de la zona. Trànsit no vol que es perimetre, Delegació del Govern sí que vol i la Conselleria no ens dona el material per a poder fer-lo". Així, l'alcalde ha afirmat que s'està senyalitzant amb les brigades d'obra i de manteniment municipals. "Els cinc municipis afectats estem col·lapsats". "Això és un colador de persones que poden entrar i eixir sense control".

Respecte a Ayora, l'alcalde José Vicente Anaya ha advertit de la falta de mitjans per a poder garantir la perimetració. Així, ha assenyalat que el temporal de neu Filomena "ha impedit que la gent isquera, però ens hem hagut d'apanyar amb molt pocs mitjans per a aconseguir-lo. Si amb la neu s'haguera pogut passar, haguérem tingut un problema greu de gent". "No pot ser que la primera reunió que vam tindre amb la Conselleria i amb la Delegació de Govern la delegada del Govern es llevara responsabilitats i diguera que els municipis s'havien d'apanyar com podien. Nosaltres tenim els mitjans justos", ha denunciat Anaya.

Finalment, l'alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, ha afirmat que la prioritat "és la salut dels nostres veïns". "El Consell del Botànic ens ha tancat el centre de salut, en plena pandèmia la meitat dels dies no tenim atenció i no ens podem permetre els mateixos errors que en la primera ona. A la gent li importa la salut i la Generalitat havia d'haver actuat. Si la Generalitat no era capaç d'orquestrar una resposta, havia d'haver recorregut a l'ajuda del sector privat. Al veí no li importa si el metge és privat o no, el que vol és ser atés", ha conclòs.

Destacats