Bonig: "El Partit Popular no està en contra del valencià"

La lideresa del PPCV diu que el seu partit es "deixarà la pell" perquè es garantisca la llibertat dels pares per a triar la llengua vehicular

Guardar

isabel bonig corts valencianes
isabel bonig corts valencianes

Quasi tres mesos han passat des que es va aprovar la nova llei de Plurilingüisme impulsada pel Botànic, però el debat de la llengua no cessa. Hui, la lideresa del PP valencià, Isabel Bonig, ha comparegut en les Corts Valencianes davant els mitjans per a manifestar que "açò que el Partit Popular està en contra del valencià senzillament és mentida". Bonig ha anunciat que la seua formació "es va a deixar la pell perquè en tota Espanya i especialment a la Comunitat Valenciana, es garantisca la llibertat dels pares a triar la llengua vehicular i el foment del valencià".

"Nosaltres no pressionem", ha dit Bonig, per a afegir posteriorment que el Partit Popular defensa "principis i valors" en els quals creu donant arguments jurídics. Al fil, la portaveu ha ensenyat -de nou- l'última sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la un decret que el conseller d'Educació Vicent Marzá ja va derogar la passada tardor.

"Els arguments estan en aquesta sentència, la torne a ensenyar perquè és digna de ser llegida", ha dit Bonig. "No són fonaments polítics, són fonaments jurídics que afecten a la columna vertebral d'un Estat de Dret, que és la llibertat dels pares a l'hora de triar", ha sentenciat la síndica popular.

Segons Bonig, "o considerem que als fills els eduquen les famílies en llibertat, o com pensa l'esquerra, que als xiquets, als nostres fills, els educa l'estat, el govern". Açò és, segons el parer de la síndica del PP, "una concepció política respectable però que el Partit Popular no admet i va a lluitar".

Destacats