Bonig diu que és "el moment" de preparar la sanitat per a un possible segon brot de la pandèmia

Guardar

bonig-alicante
bonig-alicante

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha afirmat aquest dimecres que és "el moment de preparar-se per si sorgeix un segon rebrot del Covid19" i ha instat a reforçar plantilles sanitàries, garantir els equips de seguretat i donar un plus de perillositat. "És el moment de fer-lo i prendre mesures, no podem esperar", ha assenyalat.

Bonig s'ha pronunciat així en la seua primera visita a Alacant després del confinament. La presidenta del PPCV, que ha estat acompanyada pel portaveu de Sanitat dels 'populars', José Juan Zaplana, ha agraït l'"enorme esforç" dels ciutadans durant aquesta etapa, al mateix temps que ha demanat "prudència" per a continuar avançant.

La presidenta s'ha reunit amb representants del Col·legi Oficial de Metges, que agrupa a més de 20.000 professionals, en un gest de reconeixement a la seua labor i professionalitat.

"Volem reconéixer-los el treball. Hi ha hagut una falta de gestió per part del Govern de Puig, que no ha volgut escoltar als professionals, i en canvi des del PPCV hem elaborat un pla recollint les seues peticions", ha explicat.

Bonig ha recordat que el 12 de març el PPCV "va allargar la mà a Puig i des de llavors hem tingut una lleialtat crítica, hem proposat pactes sanitaris, econòmics, de pressupostos, però hem sigut crítics".

"La setmana passada Puig em va cridar per primera vegada des del 26 d'abril, i li vaig correspondre amb unes mesures per a un pla de reactivació sanitària. Són 10 propostes concretes perquè ens replantegem què cal canviar i perquè si hi ha un segon rebrot, agafe al sistema sanitari preparat. Ixen d'haver escoltat a tots els professionals sanitaris, inclosos els farmacèutics als quals s'ha exclòs de tot el procés de reconstrucció", ha dit.

Entre les mesures, figuren la creació de protocols concrets, també en residències. Bonig ha recordat que una de les residències amb major incidència en la Comunitat és a la província d'Alacant, en el municipi d'Alcoi.

"Volem que es traguen places de geriatria, la Fiscalia ha donat un segon toc al Govern valencià perquè es posen d'acord Sanitat i Benestar social en protocols, volem que s'establisquen equips sociosanitaris de coordinació entre l'atenció primària i els centres de majors, que es dote de material de seguretat per als professionals de la sanitat. En tot això cal millorar", ha assenyalat.

Finalment, Bonig ha advocat també per la col·laboració publicoprivada com a "element essencial per a recuperar la normalitat en sanitat, no sols en l'atenció a la Covid sinó amb un pla de xoc per a les llistes d'espera. Tots els recursos han d'estar al servei de salvar vides".

Arxivat a:

Destacats