Bonig demana a Puig més ajudes directes a l'hostaleria i reducció d'impostos

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, sol·licita una comissió de recerca en les Corts sobre el procés de vacunació

Guardar

WhatsApp Image 2021-03-01 at 11.47.13
WhatsApp Image 2021-03-01 at 11.47.13

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat hui a Puig més ajudes a l'hostaleria i "que deixe de culpabilitzar-la".

La presidenta popular ha indicat, després de reunir-se la Junta directiva del PPCV, que "no és admissible la culpabilització a aquest sector amb unes restriccions d'aforaments insostenibles. Demanem reducció d'impostos. Que li ho lleve de més assessors, fos els endollats i aquests diners per als sectors que més sofreixen".

En concret, Bonig ha demanat "ampliació d'aforaments en la restauració, que les ajudes no siguen préstecs ICO i de l'IVF que són crèdits, la injecció de 1.078 milions d'euros amb ajudes directes tenint en quanta la facturació de 2019, baixada d'impostos i adaptació a la reducció d'horaris i, sobretot, gestió sanitària per a la recuperació econòmica, amb garbellats i test massius a col·lectius asimptomàtics i que més produeixen la transmissió del virus".

També ha mostrat el seu suport "a tot el sector faller, de la magdalena i de fogueres que reclamen ajudes. Hui el PP porta una moció sobre quota zero a autònoms per a qui haja vist reduïda un 50% o més la seua facturació de 2019. Puig ha d'abaixar els impostos i no cobrar a tot aquest sector. Si no hi ha activitat, no hi ha impostos. Ajudes directes en vena i no aquest pla Resisteix que mai arriba".

Pla de vacunació

La líder popular ha afirmat que "portem 6.676 morts en la Comunitat Valenciana, 3.721 persones en els dos últims mesos i cal fer alguna cosa i adoptar decisions, avançar-se, per això cal estar preparats per a la vacunació massiva habilitant altres col·lectius".

Isabel Bonig, respecte al pla de vacunació, ha advertit que "les previsions de Puig no es compliran. A l'octubre va dir que la Comunitat Valenciana estava preparada i hem sofert la pitjor tercera ona en l'àmbit nacional. No es tracta d'anunciar el lloc on vacunar sinó el procediment i el personal. Si coincideix amb una quarta ona o si és necessari que el sistema públic valencià comence a operar i atendre patologies retardades, no es pot llevar personal per a la vacunació massiva fonamental per a reactivar l'economia. Puig segueix sense ensenyar-nos els informes. Volem que puguen vacunar els farmacèutics, veterinaris, personal de Creu Roja, Exèrcit... cal habilitar-los legalment, però no ho tenen previst. Demanem que s'avance, habilite a aquesta gent, preparar-la i vacunar-la i quan arribe abril té un equip de professionals preparat per a vacunar sense llevar personal del sistema públic valencià".

La presidenta popular ha anunciat la petició d'una comissió de recerca en les Corts sobre la vacunació. "Hi ha hagut fallades i volem saber si hi ha membres del Consell que s'hagen saltat el protocol. Volem saber la veritat per a corregir els errors i que no es tornen a produir".

A més, Bonig ha denunciat l'accés a l'historial mèdic de persones, "dades privades que no es poden fer públic. Ja hi ha una infermera que ha denunciat al Síndic de Greuges que han accedit al seu expedient. Això també podria veure's en aquesta comissió perquè volem saber si algú s'ha extralimitat i ha comés un delicte. Si algú s'ha saltat el protocol que pague per això i veure quins errors s'han comés. Amb la destitució d'un segon càrrec no és suficient".

Explicacions pel "bochorno" de l'AVE

Bonig també s'ha referit al "bochorno" de l'autobombo de Puig i Ábalos amb fotos en l'AVE. "Quan viuen en el relat de la mentida i allunyats de la realitat, després passa el que passa. Això podria ser malversació per destinar diners públics a l'autobombo. Que es faça una exposició fotogràfica del desé aniversari de l'arribada de l'AVE encara, però que es faça dins de l'AVE amb fotos personals és inaudit. Els diners públics ha de destinar-se a la sanitat i a reactivar l'economia. Aquí ningú dóna explicacions i no passa res, com ha ocorregut amb els altercats de carrer o amb la televisió pública valenciana que equipés a les víctimes amb els terroristes i ningú demana disculpes".
Destacats