Bonig defensa que els 1078 milions del Pla Activa són la resposta més ràpida contra la inacció de Puig

"Que no hi haja sector, associació, autònom, entitat ni municipi que no estiga al corrent de les propostes del PPCV per a posar en marxa l'economia"

Guardar

bonig
bonig

La Presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig ha assenyalat que els 1078 milions del Pla Activa "són la resposta més ràpida contra la inacció de Puig" i ha instat a tots els càrrecs populars a portar aquest pla "fins a l'últim racó de la Comunitat".

Bonig s'ha manifestat d'aquesta manera durant la Junta Directiva Regional celebrada aquesta vesprada de manera telemàtica en la seu del PPCV on ha convidat als càrrecs populars a "portar el Pla Activa fins a l'últim racó, perquè no hi haja sector, associació, municipis o entitat que no estiga al corrent de les propostes del PPCV per a posar en marxa l'economia en temps de pandèmia".

Amb aquesta Junta culmina una ronda de reunions comarcals dirigides per la Secretària General, Eva Ortiz, que va començar fa un parell de setmanes i que estaven juntament amb els diputats autonòmics per a "posar-nos a la vostra disposició per a explicar-vos la situació actual que estem vivint en la Comunitat".

El Pla Activa, ha explicat Bonig, contempla 1078 milions per a injectar liquiditat als sectors més afectats per la pandèmia, i preveu, entre altres mesures, una reducció del 7% l'IRPF als autònoms amb empleats als seus càrrecs i destinar 345 milions d'assessors i alts càrrecs del Consell als vostres hostalers, restauradors i pimes.

Falta informació

En aquest Consell, ha explicat, "ha faltat dues coses essencials: falta de lleialtat i falta de transparència, que ho sàpiga tothom". Així, durant la Junta s'ha posat sobre la taula la falta d'informació sobre la incidència del *COVID en els municipis per part de la conselleria de *Sanitat que "la nega sistemàticament". "Hem reclamat al President, tant per carta com de manera presencial que ens informe" perquè "la informació és l'única manera que existeix perquè els alcaldes puguen prendre decisions eficaces".

La transparència en aquests moments és el més important, per això, ha demanat els alcaldes que convoquen almenys una vegada a la setmana Junta de Portaveus per a informar a tots els grups de l'oposició de les dades dels quals disposen per part de la Generalitat. "Si el Consell no us actualitza les dades, no us els dóna o els que us dóna no s'ajusten a la realitat, heu d'informar d'aqueixa situació".

"Nosaltres hem sigut molt lleials amb el Consell. Sabem que la situació és molt complicada, però ser lleial no vol dir estar callats, submisos i assumir tot el que fan. Cal fer una oposició responsable" ha assenyalat "és el que la gent espera de nosaltres".

Destacats