Bonig creu que els valencians estan "en igualtat amb la resta d'espanyols" després de la reforma de l'Estatut

Guardar

bonig_referendum_ciudadanos
bonig_referendum_ciudadanos

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat que els valencians estan "en peus d'igualtat amb la resta d'espanyols" després de l'aprovació de la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat en el Senat, per la qual cosa ha lamentat que Ciutadans (Cs) no s'haja sumat al consens i ha ratllat de "error" la seua abstenció.

Bonig ha celebrat que culmina "una reforma que ha sigut impulsada des del Govern, la Generalitat i el parlament valencià amb tots els partits", després que el ple de la cambra alta haja donat llum verda a la reforma amb el vot a favor de tots els grups a excepció de Cs. La reforma inclou que les inversions de l'Estat hauran de ser equivalents al pes demogràfic.

Sobre l'abstenció de la formació taronja, a preguntes dels periodistes en un acte a València, ha lamentat que Cs no haja volgut sumar-se, encara que ha remarcat que "està en el seu legítim dret". "Açò és la política i la discrepància política; no podem atacar al nostre adversari polític perquè opina de forma diferent i vote forma diferent", ha resolt.

En qualsevol cas, l'important per a la 'popular' és l'aprovació d'una reforma que "va tirar endavant amb el Govern del PP i per unanimitat en les Corts". "Quan es diu que el PP no és capaç de conjuminar voluntats, en algunes coses vam ser i som capaces de conjuminar, i açò és bo per als valencians", ha defensat.

"Em quede amb el positiu: que avui els valencians estem en peus d'igualtat amb la resta d'espanyols", ha asseverat, per a reiterar que sempre han defensat "la singularitat de la Comunitat dins del projecte nacional que és Espanya".

Ha tornat a reivindicar que l'objectiu és "no és ser més que ningú però tampoc menys" i ha destacat que la reforma "visibiliza la necessitat que té la Comunitat del canvi de model de finançament i de la necessitat d'inversions", per la qual cosa espera que es duguen a terme.

Per contra, Bonig ha lamentat que "en aquesta legislatura que ja ha acabat pràcticament no s'ha aconseguit aqueix desitjat canvi del model de finançament que tant reivindiquem els valencians, a la qual (Pedro) Sánchez es va comprometre i que sembla ser que no ha sigut possible".

Arxivat a:

Destacats