Bonig acusa Puig de "radicalitat" i critica que no demanen a Morera una rectificació "per recolzar el procés"

Guardar

Bonig
Bonig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha acusat al PSPV i al seu secretari general, Ximo Puig, de "radicalitat" i de "claudicar" enfront dels "populistes de Podemos i els separatistes de Compromís" i ha retret al també cap del Consell que no haja enlletgit ni demanat una rectificació al president de les Corts, Enric Morera, per "recolzar el procés separatista des de la seua condició de segona autoritat de la Comunitat".

Bonig s'ha pronunciat en aquests termes en una roda de premsa per a valorar el projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici de 2019, que ha qualificat d'"una mentida que ningú complirà".

La líder dels 'populars' valencians ha començat la seua intervenció exhibint la fotografia que es van fer el 'president', la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el secretari general de Podem, Antonio Estañ, durant la signatura de l'acord de pressupost entre les tres formacions del Botànic, per a assenyalar que és "el pacte amb els populistes de Podem i els separatistes de Compromís".

En aquest punt, ha reprovat que Morera "seguisca sent la segona autoritat de la Comunitat i seguisca presidint el parlament valencià". "No ha demanat ni perdó ni disculpes per recolzar procés separatista des de la seua condició de segona autoritat de la Comunitat", ha subratllat, en relació a les declaracions de Morera en la clausura dels Premis Octubre en les quals va lamentar l'"acarnissament que pateixen els presos polítics" catalans.

Per a Bonig, "el greu és que ningú del govern, principalment Puig, ni ha enlletgit ni demanat rectificació ni ha manifestat públicament quina postura del PSOE". "Igual que hui sabem que el president Pedro Sánchez claudica amb els separatistes, Puig claudica front "al populisme i els separatistes", ha manifestat i ha considerat que ara "recolzar al PSPV és "recolzar a Bloc i al populisme de Podemos i seguir el full de ruta que ens ha portat a l'atur i ens portarà al mateix full de ruta catalanització que va començar a Catalunya fa uns anys".

"Li he donat l'oportunitat a Puig de pactar i que s'allunye de la radicalitat. Darrere del PSPV i Puig hi ha radicalitat, són el mateix", ha resolt.

Destacats