Bloc i País reclama la competència en valencià per a tot el funcionariat per a garantir la igualtat

Guardar

TSJ_valenciano
TSJ_valenciano

El corrent Bloc i País del Bloc Nacionalista Valencià ha defès la necessitat que tot el funcionariat siga competent en valencià per a garantir la igualtat lingüística a la Comunitat Valenciana.

El seu coordinador, Vicent Fernández, ha recordat que el funcionariat "ha de servir a la ciutadania, no al revés, i per açò és el ciutadà el que tria la llengua amb la qual vol relacionar-se amb l'administració i per a garantir eixe dret cal exigir la capacitació lingüística en les dos llengües oficials, una cosa que passa amb el castellà però no amb el valencià".

Així s'ha pronunciat en un comunicat després que el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, defenguera que el requisit lingüístic exigit als funcionaris tinga excepcions en àmbits com el de la Sanitat o de la Investigació i ressaltara que a la Comunitat Valenciana "no hi ha cap conflicte lingüístic ni ho ha d'haver-hi en el futur".

Bloc i País considera que si hi ha dos llengües cooficials tots els servidors públics han de conéixer-les. Fernández ha destacat que "les mateixes persones que no veuen correcte que el funcionariat públic de la Generalitat haja d'acreditar capacitació en valencià no pensen el mateix quan es tracta del castellà, perquè aleshores sí que veuen correcta l'obligació de conéixer-ho".

"Açò és preocupant perquè vol dir que creuen que hi ha llengües que estan per damunt d'unes altres, un pensament supremacista que seria intolerable si parlàrem de races, sexes o orientació sexual", ha advertit.

Destacats