Bielsa pren possessió com a alcalde de Mislata per a consolidar el model de ciutat

Guardar

Carlos F. Bielsa, alcalde de Mislata
Carlos F. Bielsa, alcalde de Mislata

La Corporació Municipal de Mislata s'ha constituït hui dissabte 17 de juny amb la presa de possessió dels 21 regidors i regidores i la investidura com a alcalde del socialista Carlos Fernández Bielsa, que afronta el seu quart mandat amb una àmplia majoria de 14 regidors. Els 4 edils del PP, 2 de Vox i 1 de Compromís-Podemos completen la Corporació.

Multitud de persones han assistit a l'acte d'investidura, abarrotant un Saló de Plens que hui s'ha quedat més xicotet que mai i en el vestíbul del qual s'ha hagut d'habilitar una pantalla perquè pogueren seguir l'acte tots els i les assistents. Després de la presa de possessió dels 21 regidors i regidores ha arribat el moment de la votació i investidura de Carlos F. Bielsa com a alcalde. Posteriorment, s'ha produït el torn d'intervencions dels i les que seran portaveus dels grups municipals: M. Luisa Martínez Mora (PSOE), Fernando Gandia Escorihuela (PP), Álvaro Galán Leal (VOX) i Silvia Maiques Samarra (Compromís-Podem). I per a culminar l'acte, el ja investit alcalde, ha realitzat el seu primer discurs de la legislatura.

Les primeres paraules de Bielsa han sigut d'agraïment, mostrant a la ciutadania una profunda i sincera gratitud. "Gràcies a tots i totes per permetre'm novament l'orgull i l'honor de ser el vostre alcalde. No tinc paraules suficients d'agraïment per a tota la gent, els mislaters i mislateres, que m'han demostrat l'afecte durant aquests anys".

L'alcalde i president de la Corporació Municipal ha remarcat que "ser alcalde de Mislata és un honor, i cada dia més, un privilegi. Repetir per quarta vegada aquesta investidura significa per a mi un esdeveniment d'una tremenda responsabilitat". I afirmava que "en els pròxims dies conformaré el govern més preparat de la història de Mislata per a dur a terme una gestió d'excel·lència, sense perdre mai el prisma humà, de proximitat, d'empatia".

També ha donat la benvinguda als 21 regidors i regidores, fent-los una petició. "M'agradaria que, en qüestions de summa importància per a la ciutadania, en propostes d'alcaldia, en mocions de rellevància social, sobretot en aquelles que vetlen per la igualtat entre persones, siguem una sola veu des de Mislata".

Quant a les prioritats del seu nou govern, Bielsa ha deixat clar que el centre de totes les seues polítiques públiques continuaran sent les persones, especialment els col·lectius més vulnerables. "El full de ruta serà el nostre programa electoral, dens en propostes, innovador i valent. Així, demostrarem que continuem funcionant i continuarem avançant. I ho farem de la mà de la societat civil, del teixit associatiu que ens ha permés avançar en aquest camí, durant tants anys, de la mà, compartint el que entenem com la millor norma de convivència: el respecte i la legitimitat després de cada acció, després de cada proposta".

A més, en el discurs d'investidura, ha concretat els eixos fonamentals en els quals es basarà el seu projecte en aquest nou mandat. La lluita amb ímpetu per la igualtat i per a erradicar la xacra que representa la violència de gènere, la lluita en qüestions relatives a la salut reivindicant la reversió de la nostra àrea de salut al sistema públic, la defensa a ultrança de la transformació ecològica perquè el futur de Mislata siga més verd, i continuar treballant per a acostar-se més a una smart-city. Per a això, Bielsa ha afirmat que el nou govern "serà fort i estable perquè Mislata continue avançant, un govern per a totes i tots, destinat a obrir la millor etapa de la història de Mislata".

Bielsa ha finalitzat el seu discurs recalcant que "continuarem caminant cap a la construcció de la Mislata del futur, la millor ciutat amb la qual podríem somiar, una ciutat carregada d'il·lusió, de garanties i d'esperança".

Destacats