Bielsa intentarà "fins a l'últim minut" un acord per a presidir la Diputació

El PSPV reafirma el seu suport a l'alcalde de Mislata i no contempla fer costat a la candidata d'Ens Uneix

Guardar

Executiva provincial del PSPV-PSOE
Executiva provincial del PSPV-PSOE

L'executiva del PSPV de la província de València ha mostrat el seu suport unànime a Carlos Fernández Bielsa com a candidat a presidir la Diputació de València. Amb el ple de constitució de la corporació provincial a menys de 24 hores, els socialistes recolzen a Bielsa i garanteixen el seu vot a favor tant en la primera com en la segona votació, en cas que siga necessària.

Els socialistes confirmen, d'aquesta manera, que no faran costat a la candidata d'Ens Uneix que, amb un únic escó, té la "clau" per a decidir el futur govern. La formació que lidera Jorge Rodríguez havia acordat votar a la seua candidata, Natàlia Enguix, i va sol·licitar als socialistes i a Compromís que feren el mateix per a evitar que el Partit Popular i Vox governaren la institució després de les negociacions infructuoses de les últimes setmanes.

Davant aquesta situació, el PSPV-PSOE ha reafirmat la seua posició unànime en suport a Carlos Fernández Bielsa. La candidatura de Bielsa ja havia sigut avalada per tots els òrgans del partit a la província i ratificada en la comissió federal de llistes. Els membres de l'executiva destaquen la unitat del partit i elogien el treball de Bielsa en la cerca d'un acord de progrés.

En un comunicat, Bielsa ressalta la importància de la unitat del partit i afirma que mantindrà "fins a l'últim minut" els canals de comunicació oberts amb Ens Uneix per a aconseguir una majoria progressista que continue amb les polítiques d'avanç i progrés iniciades en 2015.

El PSPV i Compromís han acordat un decàleg de valors per a conformar un govern al qual esperen que se sume la formació de la Vall d'Albaida. Aquest pacte d'esquerres compta amb el suport de nombroses associacions feministes, entitats de memòria històrica, col·lectius LGTBI, associacions culturals i econòmiques, així com alcaldes i regidors progressistes. Fins i tot persones que van ser absoltes al costat de Jorge Rodríguez en un cas judicial també recolzen aquest pacte.

Si no hi ha canvis en les pròximes hores, la Diputació de València passarà a ser gestionada pel Partit Popular, la llista més votada, i Vicent Mompó serà investit com a president.

Destacats