Bielsa explica el seu "pas al costat" en la carrera per liderar el PSPV: "El partit necessita la força que dona la unió"

Guardar

El secretari general del PSPV de València, Carlos Fernández Bielsa; el secretari general del PSPV d'Alacant, Alejandro Soler; i la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant. Foto Rober Solsona
El secretari general del PSPV de València, Carlos Fernández Bielsa; el secretari general del PSPV d'Alacant, Alejandro Soler; i la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant. Foto Rober Solsona

El líder del PSPV a la província de València, Carlos Fernández Bielsa, assegura que ha decidit "fer un pas al costat" en la carrera per convertir-se en secretari general dels socialistes valencians amb l'objectiu de "garantir la unitat de tot un partit que ha d'estar fort per a ser una alternativa real en el futur". "El partit necessita la força que dona la unió", recalca.

Bielsa ha publicat aquest dimecres un missatge en xarxes socials després que ahir s'aconseguira un acord entre les tres precandidatures que optaven a succeir a Ximo Puig al capdavant del PSPV --la del propi Bielsa, la del líder provincial d'Alacant, Alejandro Soler, i l'encapçalada per la ministra de Ciència, Diana Morant-- perquè aquesta última siga l'única candidata.

"Després de moltes hores de reunions i converses a Madrid, vaig decidir fer un pas al costat per a garantir la unitat de tot un partit que ha d'estar fort per a ser una alternativa real en el futur", explica hui Bielsa, que subratlla que en política sempre s'ha mogut "únicament" per les seues "creences i conviccions i mai l'ambició personal".

"Treballar en equip sempre per a ajudar a qui més ho necessita és la meua vocació. Impulsar la igualtat, el feminisme, la lluita contra el canvi climàtic o enfortir el nostre estat del benestar", assevera.

En la mateixa línia, afig: "Crec i estic convençut que el que hui necessita el meu partit és la força que dona la unió de totes les mirades i sensibilitats de les quals afortunadament es nodreix, amb l'objectiu final de construir un nou projecte polític per a recuperar la confiança de la ciutadania".

El també alcalde de Mislata reconeix que, "segurament, algunes persones estan tristes, decebudes o satisfetes, hi haurà de tot". "Jo simplement --continua-- vull un futur millor i compartit per a tots i totes. I només una estratègia d'unitat pot fer front a les grans amenaces del temps en el qual ens ha tocat viure i conviure".

"MOLTS RUMORS"

"Hi havia molts rumors aquests dies, però potser el més important és que Mislata guanya. Seguim en la tasca de sempre, millorant i transformant la nostra ciutat perquè siga la millor ciutat del món. Gràcies per tot el suport i confiança", finalitza.

L'acord perquè Morant siga candidata única la secretaria general del PSPV va ser confirmat en un comunicat conjunt signat per les tres precandidatures i difós a última hora de la nit després de tota una jornada de reunions en la seu del PSOE a Ferraz, en la qual van participar els tres dirigents socialistes i el secretari d'Organització del partit, Santos Cerdán.

Amb aquest moviment, el PSPV evita anar a primàries, que estaven fixades per al pròxim 25 de febrer, i buida el camí de Morant cap al congrés extraordinari de finals de març a Benicàssim, del qual eixirà la nova direcció dels socialistes valencians que, per primera vegada, encapçalarà una dona.

Fonts de l'entorn de Bielsa han comentat a Europa Press que es continua negociant la composició de l'executiva i han puntualitzat que perquè es done una integració en la candidatura que encapçalarà Diana Morant "ha d'existir de veritat eixa integració".

De moment, precisa, l'acord només és per la secretària general.

Arxivat a:

Destacats