Betoret confia en la reactivació del PP mentre "Sánchez juga a First Dates"

Guardar

casado_ep
casado_ep

El secretari electoral del PP, el diputat valencià Vicente Betoret, creu que el seu partit "a poc a poc anirà reactivant-se, creixent i millorant" per a exercir "la millor oposició" si finalment tira avant la investidura del president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, o presentar "el millor projecte" si Espanya torna a eleccions.

Mentrestant, adverteix de la situació d'"incertesa, absolut estancament i paràlisi" des de l'anterior cita electoral del 28A. "Estem parats, dedicant-nos al fet que Sánchez jugue al 'First Dates' amb els seus socis prioritaris de Podemos, independentistes, regionalistes i tot tipus d''istes'", lamenta en una entrevista a Europa Press l'acabat de triar portaveu del PP en la Comissió d'Economia i Empresa del Congrés.

Betoret sosté així que "Sánchez només pensa en Sánchez" i que "no ha fet res des d'abril i s'ha dedicat a volar en Falcon, a les seues gires nacionals i internacionals i a esperar a l'últim moment per a negociar qualsevol indici d'investidura". Un últim moment en el qual "se li ha complicat tot", encara que pensa que ja en el seu primer discurs d'investidura en el Congrés "no tenia intenció d'arribar a un acord amb ningú".

Per això, entre investidura i nous comicis, es mostra "convençut que hi haurà eleccions", en veure a Sánchez "amb el pilot automàtic" per a arribar ací. "Imagine que Iván Redondo --el seu cap de gabinet-- li ha dit que millorarà la seua situació i ha dibuixat un escenari perquè anem a eleccions i, com sempre, siga culpa dels altres", assegura.

El 'popular' estén aquesta visió "del PP i Ciutadans (Cs) a Unides Podemos, perquè no li voten". "Com s'atreveixen a fer una cosa així a Pedro Sánchez?", ironitza, i insisteix que "com sempre, la culpa és de tots menys de Sánchez" i en què la ronda de contactes és "mera escenificació".

"SENYALS D'ALERTA" ECONÒMICA

En aquest context, adverteix sobre els "senyals d'alerta de totes les dades macroeconòmiques" i denúncia que "des de fa un any es perd ocupació i augmenta el deute públic de manera preocupant", unit a la "pitjor dada d'ocupació al juliol des de 2012, l'índex de confiança negatiu, un dèficit comercial que comença a preocupar o la baixada d'inversió de l'Estat del 7 al 1,2% de 2018 a 2019".

Tot això, al seu judici, "imputable únicament als quals van signar la moció de censura" promoguda pel PSOE contra l'expresident del Govern i del PP Mariano Rajoy, el juny de 2018. "Alguns diran que és casualitat, però des d'eixe moment tot ha empitjorat", recalca, per a defensar que tirar avant els Pressupostos "depén dels mateixos que van aprovar aqueixa moció de censura".

En tirar la vista arrere i analitzar el resultat del PP en les eleccions del 28 d'abril --el pitjor de la seua història en perdre 3,7 milions de vots--, afirma que és alguna cosa que "potser no ho esperava ningú" i reconeix la importància de fer autocrítica: "En alguna cosa ens haurem equivocat; ens ha de servir per a aprendre i millorar, en això estem, posant les bases i creant els equips".

"NOU IMPULS" AMB CASADO

Sota aquest prisma, Betoret valora el treball de "renovació" per part del líder nacional, Pablo Casado, en donar "un nou impuls envoltant-se de gent en la qual confia", sobretot quan creu que "no va tindre temps" davant la successió d'eleccions després de la seua proclamació en el congrés del PP de juliol de 2018.

"Llevat que Sánchez ho evite, sembla que Casado pot donar inici a una etapa de certa estabilitat per al projecte que té al cap per al PP: que torne a tindre uns resultats com els de 2011", reivindica. Això demostra, en la seua opinió, que "per descomptat" que té garantida la seua continuïtat al capdavant del partit a mitjà i llarg termini.

Es compromet així a "fer tot el possible per a recuperar la major quantitat de vots", amb l'objectiu de tornar a rebre un suport "massiu" en les pròximes eleccions. I es mostra "convençut que el PP creixerà com a partit a partir d'ara", en tornar "a il·lusionar a alguns que van eixir i uns altres que directament es van posar en actitud passiva".

També destaca la capacitat del PP per a arribar a acords, després de les experiències d'Andalusia, Murcia o Madrid. Precisament sobre aquesta comunitat, defensa a la candidata 'popular', Isabel Díaz Ayuso, com "una grandíssima presidenta" per haver sigut "capaç de negociar una investidura en un escenari molt complicat de fragmentació", després d'arribar a un acord amb Cs i Vox.

ÁLVAREZ DE TOLEDO, "UNA DONA VALENTA, FORA DE TOT DUBTE"

Betoret, que al setembre s'estrena com a portaveu en la Comissió d'Economia del Congrés, reivindica a la nova portaveu 'popular' en la cambra baixa, Cayetana Álvarez de Toledo, com "un valor en alça: una dona, fora de tot dubte, valenta, preparada i molt vehement en la defensa del que pensa". La veu així com "la millor del grup per a liderar al PP en el Congrés".

Al capdavant de la comissió, espera defensar els interessos econòmics en fronts com el finançament autonòmic, les infraestructures o el sector agrari, especialment rellevants per a la Comunitat Valenciana. En el primer cas, critica que Sánchez va visitar València fa uns dies "per a mentir a Ximo Puig (PSPV) i Mónica Oltra (Compromís) --president i vicepresidenta de la Generalitat--" en comprometre's a reformar el model "amb una conversa i un café".

Però també creu que "les infraestructures han passat a un segon pla" amb el ministre de Foment en funcions, el valencià José Luis Ábalos, i que els agricultors "haurien de tindre major protagonisme" davant els riscos que suposa un possible "Brexit dur", la guerra comercial EUA-la Xina i els acords de la UE amb els països del Mercosur (l'Argentina, el Brasil, Paraguai i l'Uruguai) o Sud-àfrica.

Davant aquest escenari, Betoret assumeix el càrrec de portaveu com "un repte i una oportunitat per a contribuir a la millora del país", mentre continua "prenent contacte" en la seua primera legislatura en el Congrés, amb l'experiència de la seua etapa com a diputat en Les Corts. "L'afronte amb la màxima il·lusió i les mateixes ganes", manifesta.

Destacats