Bétera acollirà el primer centre públic per a persones amb malaltia mental de la província de València

Guardar

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat Polítiques Inclusives, Aitana Mas
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat Polítiques Inclusives, Aitana Mas

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat la licitació de les obres de reforma del qual serà el "primer complex públic d'atenció social i sanitària per a persones amb malaltia mental crònica a la província de València".

Es tracta, ha explicat, de les obres de millora del CEEM de Bétera que actualment se situa en dos mòduls dins de l'antic Hospital Psiquiàtric de Bétera, de titularitat de la Diputació de València, i que, finalment, s'ha adscrit a l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), dependent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que serà l'encarregat de la seua gestió.

L'execució de les obres s'inclou en els projectes del Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat, l'objectiu dels quals és disposar d'una oferta de recursos públics en la Comunitat Valenciana concorde a les necessitats i al dèficit de places públiques en tots els sectors que s'ha arrossegat durant anys, ha explicat la vicepresidenta.

D'aquesta manera, ha assenyalat, el centre de Bétera respondrà a l'"elevada demanda a nivell social de recursos per a atendre persones amb malaltia mental", i ha posat l'accent en la necessitat de desenvolupar "un projecte de rehabilitació amb l'objectiu de millorar l'autonomia personal i social d'aquestes persones, així com la seua integració en la societat".

Segons ha explicat la vicepresidenta, amb aquestes obres "s'impulsa a un model de recurs més humanitzat i centrat en l'atenció especialitzada que necessiten les persones amb trastorn mental greu", i ha agraït la col·laboració i participació de la Diputació de València en el naixement d'aquest projecte de caràcter social i sanitari que pretén atendre la malaltia mental "des d'una perspectiva integral".

Amb un pressupost d'un milió d'euros, les obres tenen un termini d'execució de sis mesos. El de Bétera, amb capacitat de 40 places i una plantilla de 67 professionals, serà el tercer CEEM públic gestionat directament per l'IVASS, després dels d'Albocàsser a la província de Castelló i el de l'Alcoi en la d'Alacant.

Cal recordar que, el juliol de 2018, l'IVASS va assumir la gestió del CEEM d'Albocàsser després de finalitzar el contracte existent amb l'empresa que el gestionava des de 2014, i va suposar, ha indicat la vicepresidenta, "la millora dels serveis i les seues instal·lacions, el reforç de la qualitat assistencial i la participació activa de les persones usuàries".

Per part seua, el CEEM d'Alcoi va obrir les seues portes l'any passat i per a la seua construcció i equipament, també inclòs en el Pla Convivint, la Conselleria va destinar 3,6 milions d'euros.

Els CEEM són centres destinats a persones amb malalties mentals cròniques que no requereixen hospitalització. Presten un servei d'allotjament i rehabilitació d'aquestes persones enfocant la seua actuació cap a la millora de l'autonomia personal i social i donant suport a la seua normalització i integració comunitària.

Arxivat a:

Destacats