Besalduch: "El PP va fer fallida el sistema educatiu valencià amb CIEGSA i, ara, rebutja el Pla Edificant del Consell de Ximo Puig per haver acabat ja amb els barracons que ells van imposar"

La portaveu d'Educació del PSPV-PSOE en Les Corts, Ana Besalduch, lamenta que "el PP continua intoxicant i mentint a la ciutadania després de deixar a l'educació valenciana sota mínims i víctima de nombroses retallades econòmiques"

Guardar

Ximo Puig presentant el programa Edificant de la Generalitat Valenciana
Ximo Puig presentant el programa Edificant de la Generalitat Valenciana

La portaveu d'Educació del PSPV-PSOE en Les Corts, Ana Besalduch, ha afirmat hui que "el PP va fer fallida el sistema educatiu valencià amb CIEGSA i, ara, rebutja el Pla Edificant del Consell de Ximo Puig per a haver acabat ja amb els barracons que ells van imposar". Així s'ha manifestat Besalduch en resposta a les declaracions de la popular Beatriz Gascó, a qui retrau que "el PP continua intoxicant i mentint a la ciutadania després de deixar a l'educació valenciana sota mínims i víctima de nombroses retallades econòmiques".

En aquest sentit, la diputada socialista ha defensat que "el Pla Edificant del Consell de Ximo Puig actuarà en més de 260 centres educatius de la Comunitat — sumades a les 350 actuacions executades fins ara — per a aconseguir una inversió total de 1.700M€ en 2029, una xifra històrica mai abans vista en el nostre sistema educatiu". "A més, el Pla Edificant destinarà 90M€ a la construcció de sis centres integrats d'FP, una inversió que se suma al recent anunci de 32.000 noves places d'FP, la major oferta de la història en la Comunitat", ha afegit la portaveu d'Educació del PSPV-PSOE en Les Corts, Ana Besalduch.

"El Pla Edificant del Consell de Ximo Puig està funcionant. Dels 27 centres en barracons que el PP ens va deixar com a herència reputacional en 2015, hem construït 20 nous i la resta es troben a punt de finalitzar. El Consell de Ximo Puig ha inaugurat nous centres educatius en les tres províncies. Com a exemple, només a la província de Castelló, més de 2.500 alumnes han deixat ja els barracons", ha destacat Ana Besalduch.

"Lamentem que el PP continue rebutjant inversions i mesures l'únic objectiu de les quals implica millorar la vida dels valencians i de les valencianes", ha expressat Besalduch. "En aquest cas, les inversions anunciades pel Consell de Ximo Puig són, si cap, encara més importants perquè els majors beneficiats són els nostres xicotets i xicotetes després que el PP deixara exhaurit el nostre sistema educatiu", ha afirmat la portaveu d'Educació del PSPV-PSOE en Les Corts i diputada socialista en el Parlament valencià.

Fins ara, la primera fase del Pla Edificant ha permés executar més de 350 grans actuacions, de les quals 156 han sigut a la província de València, 150 en la d'Alacant i 46 en la de Castelló. Concretament, una trentena d'aquestes actuacions ha consistit en la construcció de centres educatius nous.

Arxivat a:

Destacats