Bernabé advoca per treballar amb la Generalitat en la formació dels joves per a evitar agressions sexuals

Guardar

La delegada de Govern, Pilar Bernabé
La delegada de Govern, Pilar Bernabé

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha anunciat que es posarà a la disposició de la Generalitat Valenciana per a augmentar la formació dels joves amb l'objectiu d'evitar agressions sexuals i saber com actuar.

Bernabé, en una entrevista concedida a Europa Press, ha lamentat l'increment d'agressions sexuals --tant individuals com en ramat-- registrades en els últims mesos en l'autonomia i ha advocat per la formació.

Sobre aquest tema, ha comentat que una part important de la prevenció d'aquests delictes no pot vindre únicament de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

"Volem treballar i posar-nos a la disposició de la Generalitat, de la Conselleria d'Igualtat, en matèria educativa i aportar el pla director de la Guàrdia Civil i de la Policia per a la formació entre els més joves entorn de les relacions sexuals", ha manifestat.

L'objectiu és treballar amb aquest pla, segons ha comentat, per a poder fer la major difusió de tots els instruments que el Govern d'Espanya ha posat a la disposició de les dones per a alertar de possibles agressions.

Sobre aquest tema, ha nomenat els punts de violeta, l'aplicació d'Alercops --amb una comunicació immediata i directa amb els professionals i Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat-- o el 016.

Així mateix, la delegada ha destacat que l'Executiu ha incrementat en els últims anys, a través del Pla Estatal contra la Violència de Gènere, els fons destinats a les comunitats autònomes per a reforçar els serveis contra la violència masclista.

Així, la Comunitat ha rebut en l'últim acord 7,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment respecte a altres exercicis, ha dit.

A més, Bernabé ha ressaltat que el que "realment" s'ha incrementat "molt" és la coordinació entre administració, alguna cosa que considera "fonamental" per a tractar i fer un seguiment a les víctimes.

"Els mecanismes que té el Govern a través de les lleis i el Pacte Estatal contra la Violència Masclista han sabut coordinar-se bé amb les autonomies per a ser realment efectius", ha manifestat.

Al costat d'això, altres mecanismes com la llei del 'només sí és sí' contra les agressions sexuals generaran, a la seua entendre, més seguretat a les dones i posaran "tota la càrrega" en aquells que cometen els delictes: "És molt important que s'aprove com més prompte millor perquè recaiguen sobre els agressors tot el pes de la llei", ha postil·lat.

Finalment, la delegada del Govern ha volgut destacar la labor de les FCSE enfront d'aquests agressors: "L'efectivitat de la Policia i la Guàrdia Civil ha sigut total amb la detenció immediata dels agressors sexuals", ha subratllat.

Destacats